Verwijzen in tijden van Covid-19

Als organisatie komen we verwijzers in deze tijd zoveel mogelijk tegemoet en bieden wij patiënten de nodige ondersteuning om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Verwijzers kunnen altijd telefonisch overleggen voor snel en kundig advies en laagdrempelig verwijzen voor een intake en behandeling bij psychiatrische problematiek.
Intakes en behandelingen gaan bij ons door op manieren die voor alle partijen veilig zijn. Waar mogelijk via (beeld)bellen. Ook bieden wij in toenemende mate via internet (deel-)behandeling aan door middel van online toepassingen. Als persoonlijk contact noodzakelijk is, dan vindt ook dat plaats. Met behulp van alle beschermingsmaatregelen en -middelen die nodig zijn.

In de regio Veluwe & Veluwe Vallei gelden  de volgende wachttijden:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 7 mei 2020.

kortdurende zorg volwassenen aanmeldingswachttijd behandelingswachttijd
Barneveld ± 15 weken ± 8 weken
Harderwijk ± 8 weken ± 9 weken
Nijkerk ± 16 weken ± 5 weken
Wezep ± 8 weken ± 11 weken
FACT                                                aanmeldingswachttijd behandelingswachttijd
Harderwijk / Wezep ± 11 weken ±  3 weken
Ermelo / Putten / Nijkerk ± 14 weken ± 11 weken
Barneveld / Veenendaal ± 4 weken ± 8 weken
centrum voor ouderenpsychiatrie aanmeldingswachttijd behandelingswachttijd
Harderwijk / Ermelo ± 3 weken ± 6 weken
Wezep ± 4 weken ± 6 weken
Barneveld ± 4 weken ± 5 weken
 psychiatrie en verslaving                 aanmeldingswachttijd behandelingswachttijd
       ± 6 weken ± 5 weken

toelichting
De wachttijden bij GGz Centraal zijn gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de afgelopen 2 maanden. De wachttijden bij GGz Centraal zijn niet afhankelijk van verzekeraars.

aanmeldingswachttijd  
Dit is wachttijd van de aanmelding – het moment dat alle vereiste informatie bij ons binnen is – tot de intake. Voor het beoordelen en plannen van een specialistische  intake is een volledige verwijzing én informatie over eventuele eerdere behandelingen noodzakelijk.

behandelingswachttijd   
Dit is de wachttijd vanaf het laatste intakecontact totdat de behandeling start.

In geval van acute crisis is er geen wachttijd!  
Wie dringend hulp nodig heeft, moet eerst naar uw huisarts of de vervanger. De huisarts  kan contact opnemen met de plaatselijke crisisdienst. Als een patiënt al in behandeling is bij een ggz-instelling kan hij of zij contact opnemen met de huidige behandelaar.

zorgbemiddeling 
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij streven ernaar dat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met ons een intakegesprek krijgt en dat binnen 6 weken vanaf de laatste intake de behandeling start. Dit zijn tevens de wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen en als aanvaardbaar worden gezien (de zgn. treeknormen). Als u desondanks de wachttijd te lang vindt, kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.