Verwijzen in tijden van Covid-19

Als organisatie komen we verwijzers in deze tijd zoveel mogelijk tegemoet en bieden wij patiënten de nodige ondersteuning om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Verwijzers kunnen altijd telefonisch overleggen voor snel en kundig advies en laagdrempelig verwijzen voor een intake en behandeling bij psychiatrische problematiek.
Intakes en behandelingen gaan bij ons door op manieren die voor alle partijen veilig zijn. Waar mogelijk via (beeld)bellen. Ook bieden wij in toenemende mate via internet (deel-)behandeling aan door middel van online toepassingen. Als persoonlijk contact noodzakelijk is, dan vindt ook dat plaats. Met behulp van alle beschermingsmaatregelen en -middelen die nodig zijn.

In de regio Gooi & Vechtstreek gelden de volgende wachttijden:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 7 mei 2020.

Rembrandthof volwassenenpsychiatrie

aanmeldwachttijd behandelingswachttijd
 persoonlijkheidsstoornissen en depressie  ± 2 weken  ± 25 weken
 psychotische en bipolaire stoornissen  ± 4 weken  ± 7 weken
 jong volwassenen  ± 4 weken  ± 19 weken
 ouderenpsychiatrie  ± 2 weken  ± 5 weken
 eetstoornissen  ± 1 week  ± 4 weken

Regioteams FACT                                          

aanmeldwachttijd behandelingswachttijd
 Hilversum-Wijdemeren  ± 24 weken  ± 20 weken
 Huizen-Blaricum-Eemnes-Laren  ± 46 weken  ± 32 weken
 Gooise Meren-Weesp  ± 53 weken  ± 5 weken

Juliana-Oord                                                   

aanmeldwachttijd behandelingswachttijd
 detox en neuropsychiatrische stoornissen  ± 2 weken  ± 3 weken
psychiatrie & verslaving  ± 4 weken  ± 4 weken

toelichting
De wachttijden bij GGz Centraal zijn gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de afgelopen 2 maanden. De wachttijden bij GGz Centraal zijn niet afhankelijk van verzekeraars. Op deze pagina zijn geen wachttijden opgenomen voor klinische behandeling.

aanmeldingswachttijd
Dit is wachttijd van de aanmelding – het moment dat alle vereiste informatie bij ons binnen is – tot de intake. Voor het beoordelen en plannen van een specialistische  intake is een volledige verwijzing én informatie over eventuele eerdere behandelingen noodzakelijk.

behandelingswachttijd    
Dit is de wachttijd vanaf het laatste intakecontact totdat de behandeling start.

In geval van acute crisis is er geen wachttijd!  
Wie dringend hulp nodig heeft, moet eerst naar uw huisarts of de vervanger. De huisarts  kan contact opnemen met de plaatselijke crisisdienst. Als een patiënt al in behandeling is bij een ggz-instelling kan hij of zij contact opnemen met de huidige behandelaar.

zorgbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij streven ernaar dat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met ons een intakegesprek krijgt en dat binnen 6 weken vanaf de laatste intake de behandeling start. Dit zijn tevens de wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen en als aanvaardbaar worden gezien (de zgn. treeknormen). Als u desondanks de wachttijd te lang vindt, kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.