NL Doet 2018 op de locatie Zon & Schild; ‘ik had het nog nooit gedaan, maar nu weet ik dat ik het kan…’ NL Doet had dit jaar een heel speciaal karakter.

Het Koninklijk Huis nam een afslagje verderop, maar de vrijwilligers op de locatie Zon & Schild hadden ook een heel bijzondere achtergrond. Medewerkers van de vakcentra mens & organisatie, facilitair bedrijf, financiën, administratie en informatievoorziening en de concernstaf. Het thema was dit jaar: ‘wie goed doet, goed ontmoet..’

De NL Doet vlag werd al in alle vroegte opgehangen door onze beveiligingsmedewerker en de eerste vrijwilligers (van de afdeling Compliance) gingen al om 10.00 uur ‘aan de bak’ om allerlei lekkere hapjes te maken. Diane den Hartigh (van M&O) was bij haar thuis al helemaal ‘los gegaan’ en had ruim 100 cupcakes gebakken, die ter plekke versierd werden.

Rond 14.00 uur werd NL Doet officieel geopend door regiodirecteur Anne-Marie Schram. Zij wenste alle aanwezigen veel succes en een heel gezellige middag. Zowel de afdeling Eikenstaete als de afdeling Beukenhorst waren toneel van dit ware verwenspektakel.

Er zijn op deze middag veel nieuwe talenten ontdekt. Zoals catering verzorgen, dé ‘bingomaster’ zijn (hierbij geassisteerd door een lieftallige assistente) op voordelige wijze een origineel prijzenpakket inkopen, activiteitenbegeleiding (spelletjes) verzorgen, een kwetsbare doelgroep op speelse wijze in aanraking brengen met een knuffelhuisdier, mooie portretfoto’s maken, een middag lang schoonheidsspecialiste zijn, ontspanningsmassages geven aan cliënten die dit normaliter amper kunnen verdragen, henna tatoeages zetten…   Ook blijken wij rasechte High Tea makers en banketbakkers in ons midden te hebben.. Zij hebben niet alleen gebakken, maar al deze lekkernijen ook gesponsord. Wie had dit allemaal kunnen bedenken.. Naast de inzet van ‘eigen medewerkers’ kregen wij ook ondersteuning van studenten van het Hoornbeeckcollege en van de Sportacademie. Het was een bont gezelschap die de hele groep cliënten die bij ons langdurig in zorg zijn (zowel volwassenen als ouderen) de middag van hun leven hebben bezorgd.

Dankzij een enorm aanbod van ‘monsters’ konden we voor alle bewoners een verwenpakketje samenstellen met lekkere luchtjes, doucheschuim en crèmepjes. De verwenpakketjes werden ingepakt door de medewerkers van de afdeling Repro.

Wij willen iedereen die dit verwenspektakel mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken! Dankzij de enorme inzet een middag, om niet snel te vergeten…

Een bijzonder woord van dank willen wij ook graag uitspreken aan de (vaste) vrijwilligers Pavel, Ria en Leo en aan de medewerkers van de afdeling dagbesteding voor hun bijdrage aan alle opbouw- en opruim werkzaamheden en voor hun professionele ondersteuning van onze ‘gelegenheidsvrijwilligers’.

Ans Zandee & Claudia Barneveld, organisatie NL Doet 2018