studenten Hoornbeeckcollege organiseerden winterfair

09-01-2018

Dinsdag 12 december. De dag van de Winterfair op Zon & Schild. Alles was op en top geregeld, de poffertjeskraam stond klaar en binnen was het al erg gezellig.

Om 9 uur waren de studenten van het Hoornbeeck al van de partij om de markt op te bouwen. Om 10.00 uur meldde de cateringploeg zich op de locatie. Rond 12 uur waren ongeveer alle studenten aanwezig en werden de bewoners op de afdeling uitgenodigd om mee te gaan en te genieten van de gezellige kerstsfeer met een hapje en een drankje. Op de markt waren verschillende kraampjes te vinden met sieraden, kaarten, kleding enzovoorts. Het kraampje van de kleding werd geleid door Ellie. Zij is al 6 jaar vrijwilligster en verzamelt en sorteert vijf ochtenden in de week de kleding en verkoopt dit in de Troefmarkt op Zon & Schild. Ellie was vol trots dat ze de kleding ook op de kerstmarkt mocht verkopen.   Ook Ellen was aanwezig op de Winterfair, zij verkocht onder andere zelf gemaakte spullen, zoals sieraden. Zij hoopte hiermee geld op te halen voor het goede doel, maar ook dat de bewoners leuke spulletjes konden kopen en dat ze konden genieten van deze Winterfair.    Om 14.00 uur kwamen studenten van het Hoornbeeck op het podium om kerstliederen te zingen. Bewoners gingen hier lekker voor zitten, en zongen uit volle borst mee. Het was duidelijk van hun gezichten af te lezen dat er werd genoten van het samenzijn. Tijdens het tweede zangmoment werd er door één bewoonster luid het ‘Ere zij God’ meegezongen terwijl zij ondertussen druk bezig was met het uitzoeken van kaarten die zij wilde kopen.   In een kort interview met bewoner Erik en zijn ‘maatje’ Arnold kwam naar voren dat Erik van de Winterfair genoot en vooral dat hij erg blij was dat hij na 4 jaar wachten een ‘maatje’ had gekregen.  (Een maatje is iemand die aan een bewoner wordt gekoppeld, en er is voor een praatje, even samenzijn of leuke dingen doen).    Er vond ook een kort interview plaats met Janet, leidinggevende van de afdeling dagbesteding. Zij gaf duidelijk aan de Winterfair een leuk initiatief te vinden van haar medewerkers en veel positieve reacties terug te krijgen van de bewoners.    Op de Winterfair kwamen verschillende bewoners naar de studenten van het Hoornbeeck college toe om een praatje te maken. Opmerkingen als ‘Ik vind het erg gezellig hier’, zo hebben we echt een kerstgevoel, het eten is hier heerlijk en mooi kussen gekocht op de markt, lekker zacht ook!’, kwamen naar voren.   

Er is met elkaar hard gewerkt om een leuke dag neer te zetten. Wij kunnen met elkaar zeker terugkijken op een geslaagde dag waarin gezelligheid centraal stond.  

Marit en Marlotte, vierdejaarsstudenten verpleegkunde Hoornbeeckcollege Amersfoort