Ermelo Centraal goed op de rails!

05-09-2017

Sinds de start van Ermelo Centraal zijn er een hoop positieve ontwikkelingen geweest. Hierbij een update.

Eind 2016 is het plan gerealiseerd om het station van Ermelo om te bouwen van wachtkamer tot kiosk met leerwerkplekken voor cliënten van GGz Centraal. Het project is een samenwerkingsverband van GGz Centraal en ondernemer Hartger van Diest. In november 2016 heeft het project de eerste prijs van het Samen Sterker Fonds gewonnen.

Inmiddels zijn we gegroeid tot een goedlopend station waar momenteel 8 cliënten van GGz Centraal een leerwerktraject hebben, 1 vrijwilliger die de fietsenstalling netjes en schoon houdt en de fietsen in de daarvoor bestemde rekken plaatst.

Veel inwoners van Ermelo, toeristen, forenzen en studenten hebben ons gevonden. De een voor een kopje thee met een zelfgemaakte brownie, de ander voor vers gezette koffie en een homemade havermoutkoek to go.

We zijn in januari gestart met openingstijden van 7:00 – 12:00 uur en dat is al in februari uitgebreid tot 15;00 uur. In maart is besloten om de openingstijden te verruimen van 7:00 – 19:00 uur en om in de ochtend andere trajecten in te zetten, GGz Centraal neemt om 13:00 uur het stokje over tot sluitingstijd.

Naast de goede koffie, bijzondere soorten thee, verse jus d'orange en zelfgemaakte lekkernijen en belegde broodjes, biedt het station ook service aan voor OV en VVV vragen, verkopen we wandelroutes, is er een gratis bieb die beheerd wordt door 2 vrijwilligers vanuit de vrijwillgerscentrale, wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de piano in de stationshal en hangt er, in samenwerking met KunstKollectief Ermelo, elke maand een ander kunstwerk aan de muur.

Tot snel bij Ermelo Centraal!
Meer informatie vindt u in onze folder.