inspirerend symposium: ‘nieuwe behandelingen’

27-09-2017

Kom op 14 november naar het symposium ‘nieuwe behandelingen: wetenschappelijk onderzoek, daar heb je wat aan!’ Laat u inspireren door nieuwe behandelmethoden en moderne technologische mogelijkheden voor screening en behandeling die we ontwikkelen in GGz Centraal.

Werkt een nieuwe behandelvorm beter dan de oude reguliere behandeling? Hoe kunnen we nieuwe technologieën inzetten ter verbetering van de zorg? Hoe herken je de meer verscholen problematiek bij een patiënt? Deze en andere vragen kunnen we beantwoorden aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. Praktijk en onderzoek zijn bij GGz Centraal dan ook nauw met elkaar verbonden. In een gemeenschappelijk symposium van de vier onderzoekslijnen; psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, angst- en dwangstoornissen en ontwikkelingsstoornissen, kunt u meer te weten komen over de bestaande behandelingen binnen deze vier gebieden. En u hoort welke nieuwe behandelmethoden we ontwikkelen.

De middag start met een lezing over de behandelmogelijkheden van angst- en dwangstoornissen en een lezing over een nieuwe manier van screening voor patiënten met ernstige psychische aandoeningen waarbij de patiënt zelf actief betrokken is. Vervolgens is er een gevarieerd aanbod aan workshops, waarin we meer inzoomen op de praktijk. Er is voor elk wat wils: Leer dwangstoornissen herkennen bij patiënten. Of leer meer over hoe u patiënten met borderline persoonlijkheidsstoornissen kunt helpen door het trainen van emotieherkenning. U kunt ook meer te weten komen over een innovatieve smartphone app die helpt stress te verminderen bij cliënten met een autisme spectrum stoornis. Er is een workshop waarin u meer leert over samen beslissen met de cliënt (shared decision making).Tenslotte is er de mogelijkheid om te leren hoe u inzicht krijgt in het herstel van de patiënten in uw behandelteam door middel van ROM-gegevens en hoe u deze informatie kunt gebruiken om de behandelingen te verbeteren.

Schrijf u in voor het symposium, laat u inspireren en ga zelf op zoek naar verbeteringen in de zorg!

Voor wie
o.a. Psychiaters, behandelaren, (klinisch) psychologen, vaktherapeuten, sociotherapeuten, gedragswetenschappers, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, begeleiders en andere geïnteresseerden; iedereen is welkom.

Wanneer
Dinsdag 14 november van 13.00-17.30 uur

Waar
De Kapel, locatie Zon & Schild, Utrechtseweg 266, 3818EW Amersfoort

Kosten
Deelname is gratis

Aanmelden
GGz Centraal medewerkers kunnen zich aanmelden via mijninnova (vergeet niet in te schrijven voor twee workshops!). 
Bent u niet werkzaam bij GGz Centraal, meld u dan aan door een e-mail te sturen naar: congresbureau@ggzcentraal.nl

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij de NVvP, FGzPt, V&VN VS en de VGCt

Programma
Bekijk hier het programma en de sprekers
Bekijk hier de workshops