Altrecht en GGz Centraal openen GGZ Kenniscentrum

06-07-2017

De vakbibliotheken van Altrecht en GGz Centraal zijn samengegaan in GGZ Kenniscentrum. Ingezet is op digitalisering van de bibliotheken, betere en snellere dienstverlening en samenwerking tussen beide organisaties. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe website waar medewerkers van aangesloten organisaties 24/7 toegang hebben tot artikelen uit meer dan 700 veel gebruikte vaktijdschriften, meerdere databanken en een attenderingsysteem.

Het doel van GGZ Kenniscentrum is deskundigheidsbevordering ten behoeve van patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek, innovatie en management. Door een vergaande samenwerking aan te gaan, kunnen we zorgen voor continuïteit en verdere verbetering in de dienstverlening. Dit doen we door op een makkelijke manier informatie toegankelijk te maken voor onze medewerkers en voor aangesloten externe organisaties op GGZ gebied. Ook biedt GGZ Kenniscentrum hulp bij literatuuronderzoek en geeft verschillende trainingen.  

De website is een vooroplopende vernieuwing in Nederland. Altrecht en GGz Centraal maken voor de website GGZ Kenniscentrum als eerste zorgaanbieders gebruik van Ovid Discovery Search. Dat is een tool waarmee met één zoekopdracht alle  relevante informatie over een onderwerp in een oogwenk ontsloten wordt. 

De combinatie van een goede zoekfunctie met veel fulltext databanken, snelle service en toegang tot tijdschriftinfo en Mox-info (attenderingsysteem op inhoudsopgaven van tijdschriften en het doorzoeken op onderwerp) is ook voor andere GGZ aanbieders interessant. Verschillende organisaties buiten Altrecht en GGz Centraal zijn al aangesloten of hebben daar belangstelling voor.  

Wilt u ook gebruik maken van GGZ Kenniscentrum of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@ggzkenniscentrum.nl .

« vorige |  vergroting |  volgende »

meer foto's