Ermelo Centraal officieel geopend

15-05-2017

In aanwezigheid van een aantal hoogwaardigheidsbekleders en belangstellenden, maar ook vooral medewerkers, werd zaterdagmiddag Ermelo Centraal op een ludieke wijze geopend.

Ermelo Centraal is een project wat door ondernemer Hartger van Diest is gestart en door hem werd ingediend bij het SamenSterkerFonds van de Rabobank. Project Ermelo Centraal, ondertussen werd er samengewerkt met de gemeente Ermelo en GGz Centraal, Landgoed Veldwijk, won een bedrag van € 22.500 waarmee Van Diest een begin kon maken. In januari kon het eerste kopje koffie worden geserveerd, maar de (ver)bouwwerkzaamheden waren nog in volle gang. Geholpen door Ermelose ondernemers IJme Woensdregt en Dick Leene, kreeg de restauratie steeds meer een eigen gezicht. Verschillende cliënten, ondersteunt door medewerkers van GGz Centraal Landgoed Veldwijk, hebben de afgelopen maanden al hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

rode loper

De rode loper lag uit op het emplacement en een echte fanfare liep vanuit het dorp richting het 120-jaar oude station, waarbij steeds meer mensen zich aansloten. Voormalig directeur bedrijfsvoering GGz Centraal Martin Bijker, die per 1 mei een nieuwe functie buiten GGz Centraal had aanvaard, liep mee met zijn gezin - het was immers ook een beetje zijn project - , maar ook wethouder Esther Heutink-Wenderich en directievoorzitter Rabobank Randmeren, Hans van de Guchte, Marcel Korving, kantoordirecteur Rabobank Ermelo, enkele raadsleden en veel belangstellenden liepen achter de muziek aan. Ceremoniemeester Dick Leene vertelde op humoristische wijze het verhaal van Meta; het werd een echter Metaformose. De officiële opening werd verricht door Esther Heutink die het lint mocht doorknippen.

wall of Fame

,,Dit prachtige project was niet gelukt zonder de medewerking van vele Ermelose bedrijven. Een ieder heeft of langer gewerkt, of korting gegeven of op andere wijze meegeholpen om dit tot een succes te maken,’’ sprak Van Diest de aanwezigen toe. Speciaal voor deze ondernemers is er een Wall of Fame in de restauratie aangebracht. Er staan nu 23 bedrijven op het bord, maar Van Diest heeft nog wel de wens dat er nog meer ondernemers een plaatsje gaan krijgen op dit paneel.

Gert Hofsink 
Uit Ermelo van Nu