Nieuwsoverzicht

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »

Toon alleen titels

ICU Kastanjehof feestelijk geopend

14-12-2017

Op donderdagmiddag 14 december 2017 werd op Kastanjehof, locatie Zon & Schild, de nieuwe Intensive Care Unit (ICU) feestelijk geopend. De afdeling bestond in het verleden uit 3 separeers en 3 herstelzones en is omgebouwd tot 2 multifunctionele ruimtes; een herstelzone en een extra beveiligde kamer.

Betaald werk mogelijk maken, ook bij een psychische aandoening

08-12-2017

Waarom zou het voor iemand met een psychische aandoening zijn uitgesloten om (weer) aan het werk te gaan? Op 7 december hebben UWV, gemeentelijke uitvoeringsdiensten en de GGZ een convenant ondertekend om voor deze groep de samenwerking te intensiveren. De regio Gooi en Vechtstreek sluit hiermee aan bij het landelijke project Samenwerking GGZ & Werk en Inkomen.

Eerste afgeronde WRAP-cursus in Mauritzhof is een feit

06-12-2017

Donderdag 30 november was het zover. Alle deelnemers van de eerste WRAP-cursus in de Mauritzhof kregen hun welverdiende certificaat. De uitreiking vond plaats in Grand Café Archibald onder het genot van bitterballen en een glaasje fris.

Gemeente vereert Fornhese met werkbezoek

06-12-2017

Woensdag 29 november brachten 4 wethouders, inkopers, contractbeheer en beleidsambtenaren uit de regio Gooi en Vechtstreek een werkbezoek aan Fornhese, kinder- en jeugdpsychiatrie Almere.

het gaat allemaal om contact

05-12-2017

'Als SPV'er heb ik een gevarieerde rol. Je werkt zelfstandig en toch ook heel intensief in en met een team. Je moet weten wanneer je je verantwoordelijkheden moet nemen, je moet voor een deel je eigen feedback organiseren. Het past me als een oude jas, ik hou van dit werk. Er zit veel vrijheid in deze baan. Ik moet er op uit, op huisbezoek en initieer zelf afspraken. Er is veel één op één contact met mensen en dat vind ik prettig.' Hans Beumer, SPV'er bij een FACT-team, vertelt over zijn werk.

in deze functie is het heel veel improviseren

05-12-2017

'Eigenlijk ben ik letterlijk in de psychiatrie geboren want mijn vader werkte bij Parnassia in Den Haag. De eerste persoon die in mijn wieg keek was mijn vader en de tweede een patiënt! Misschien is daar de liefde voor de psychiatrie al ontstaan. In deze functie is het heel veel improviseren en jezelf de vraag stellen: hoe kun je de dingen wél gedaan krijgen?' Aan het woord is Leendert Smit (meewerkend) teamcoördinator en SPV'er bij FACT in Amersfoort.

'Hoe kunnen leefstijl en zingeving bijdragen aan herstel?'

04-12-2017

Deze vraag staat centraal op het symposium op donderdag 18 januari 2018 van 13.00 tot 17.30 uur in de Lukaskerk in Ermelo. Noteer de datum vast in je agenda!

Kan de patiënt zelf beslissen?

30-11-2017

Medische hulpverleners moeten soms ingewikkelde beslissingen nemen over de behandeling van een patiënt. Daarbij is een actieve deelname van de patiënt wenselijk. In hoeverre kan een patiënt dat? Wat als hulpverleners twijfelen aan zijn wilsbekwaamheid? Daarover gaat het recent verschenen boek Wilsbekwaamheid in de medische praktijk, onder redactie van Irma Hein en Adger Hondius (uitgeverij de Tijdstroom, 2017).

studiemiddag “What’s new?!” druk bezocht

28-11-2017

Op 7 november j.l. vond in de Veste op het terrein van Zon & Schild de jaarlijkse studiemiddag plaats voor gedragswetenschappers en psychotherapeuten van GGz Centraal over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling. Het was een inspirerende middag met alle gelegenheid voor het vergaren van nieuwe kennis en voor collegiale contacten.

GGZ Nederland: ‘Minder regelgekte meer zorg’

27-11-2017

De regelgekte is doorgeslagen in de ggz. Onder de slogan ‘Minder Regelgekte Meer Zorg’ start GGZ Nederland samen met de sector een campagne om de administratieve lasten met de helft te verminderen.

geslaagde netwerkdag Cliëntenraden GGz Centraal

27-11-2017

Op vrijdag 10 november jl. kwamen de cliëntenraden van GGz Centraal in De Kapel van Zon & Schild bijeen voor hun jaarlijkse Netwerkdag. Thema van deze dag was ‘Rol en rolvastheid in de raad en in de organisatie’.

Het symposium ‘Nieuwe behandelingen’: een geslaagde middag!

22-11-2017

Dinsdag 14 november was het symposium ‘Nieuwe behandelingen: wetenschappelijk onderzoek, daar heb je wat aan!’. Terugkijkend was het een geslaagde, inspirerende en leerzame middag.

Werk Centraal op buitenfair 't Loo

16-11-2017

Tijdens de buitenfair 't Loo in Apeldoorn is Werk Centraal vertegenwoordigd met een kraam vol prachtige producten.

verslag familiedag Eemland 2017

16-11-2017

Om 10.30 uur, 4 november, verwelkomt Bep Andriessen de 50 aanwezigen. Bep vertelt dat hij volgend jaar het voorzitterschap binnen de familieraad gaat neerleggen en dat er een nieuwe voorzitter gezocht wordt, meld je aan.

Cliënten kunnen veilig en gemakkelijk communiceren via de Karify App

13-11-2017

Gisteren is de langverwachte App van Karify gelanceerd. De App is ontwikkeld om de communicatie tussen de cliënt en de behandelaar te optimaliseren.

locaties volwassenen en ouderen Flevoland 14 november in de middag gesloten

10-11-2017

Op dinsdag 14 november heeft GGz Centraal in Flevoland voor volwassenen- en ouderenpsychiatrie een verplichte studiemiddag voor haar medewerkers georganiseerd. Fornhese kinder- en jeugdpsychiatrie is die middag niet gesloten en dus gewoon bereikbaar.

Internationale aandacht voor onderzoek GGz Centraal

06-11-2017

Het MD Magazine heeft een nieuwsitem geschreven over een wetenschappelijk artikel van Charlie Mentzel (tot voorkort werkzaam als promovendus en psychiater in opleiding bij GGz Centraal).

Geef u op voor het symposium ‘Nieuwe behandelingen’!

02-11-2017

Hebt u zich al opgegeven voor het symposium ‘Nieuwe behandelingen: wetenschappelijk onderzoek, daar heb je wat aan!’?

familiedag in Ermelo

30-10-2017

De familieraad Veluwe & Veluwe Vallei nodigt familie, naasten, clienten, behandelaard en belangstellingen van harte uit voor de jaarlijkse ontmoetingsdag op zaterdag 18 november 2017 in de Lukaskerk in Ermelo.

herdenkingsstenen onthuld op Zon & Schild

27-10-2017

Tijdens een indrukwekkende ceremonie werden op 25 oktober op de locatie Zon & Schild in Amersfoort twee herdenkingsstenen onthuld. Er waren zo’n 60 belangstellenden bij aanwezig.

Toon alleen titels

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »