Nieuwsoverzicht

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »

Toon alleen titels

ALPE D’HUEZ; de weg naar herstel

20-09-2017

Van zondag 3 t/m zondag 10 september ging er een groep van 17 ambulante cliënten van GGz Centraal en symfora/meander naar de Alpe d’huez. Deze jaarlijkse sportreis ging dit jaar naar de fameuze Hollandse berg. Dat was een terugkeer naar de berg, waar 12 jaar geleden de eerste editie startte.

Nieuwe publicatie Benthe Versluys: Speelsheid bij AS en OCS

19-09-2017

Recentelijk is een artikel van Benthe Versluys, dramatherapeut bij Marina de Wolf in Ermelo, gepubliceerd in The Arts in Psychotherapy. Het artikel gaat over haar onderzoek naar playfulness (speelsheid) bij volwassenen met een angststoornis (AS) of obsessieve-compulsieve stoornis (OCS).

thema-ochtend Zin & Onzin over Borderline bij jongeren

15-09-2017

Waar loop je tegen aan bij deze groep jongeren, wat werkt (er niet...), samenwerken met ouders, hoe blijven ze op school, en hoe vind je de juiste weg?

Tweede internationale publicatie resultaten leefstijlonderzoek

11-09-2017

Meer beweging is gerelateerd aan een hogere kwaliteit van leven bij langdurig opgenomen patiënten en er is meer ondersteuning nodig om hen meer te laten bewegen. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd artikel van Jeroen Deenik, die als promovendus werkt aan het leefstijlonderzoek bij GGz Centraal.

advies Gezondheidsraad sluit aan bij leefstijl-bevorderende behandeling GGz Centraal

07-09-2017

Recent verscheen het adviesrapport Beweegrichtlijnen 2017 van de Gezondheidsraad. Het onderschrijft in grote mate de weg die GGz Centraal in 2013 is ingeslagen met haar onderzoek naar beweging en leefstijl in de langdurige zorg en de succesvolle behandeling die daaruit voortkwam. GGz Centraal is hiermee (inter)nationaal een van de voorlopers.

intentieovereenkomst verkoop ‘De Hooge Riet’

06-09-2017

GGz Centraal en Heijmans Vastgoed zijn verheugd te kunnen melden dat onlangs de intentieovereenkomst is getekend voor verkoop van ‘De Hooge Riet’. Het gaat om grond en verschillende monumentale gebouwen ten oosten van het spoor in Ermelo die door Heijmans worden herontwikkeld.

Ermelo Centraal goed op de rails!

05-09-2017

Sinds de start van Ermelo Centraal zijn er een hoop positieve ontwikkelingen geweest. Hierbij een update.

Nieuwe bevindingen uit onderzoek EMDR bij auditieve intrusies

04-09-2017

In het kader van haar opleiding tot Klinisch psycholoog, hebben Liselotte Verhoeven (GZ-psycholoog in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort) en Suzy Matthijssen (Klinisch psycholoog en promovendus Altrect Academisch centrum) onderzoek gedaan naar de effectiviteit van EMDR voor auditieve emotioneel beladen herinneringen bij PTSS en auditieve hallucinaties. Op basis van hun bevindingen hebben ze twee artikelen geschreven, waarvan er 1 recentelijk is ingediend ter publicatie.

expertisecentrum voor psychotherapie start 4 september

30-08-2017

Met ingang van maandag 4 september 2017 vormen onze centra Marina de Wolf, Transit en de Zwaluw & Enk (deeltijd- en klinische psychotherapie) het nieuwe expertisecentrum voor psychotherapie. Dit nieuwe centrum van GGz Centraal is gevestigd op landgoed Veldwijk in gebouw Zonneweide.

PSG: Psychologisch Specialisten GGz Centraal

28-08-2017

Op een zonnige maandagmiddag 12 juni 2017 vond de eerste bijeenkomst voor de psychologisch specialisten GGz Centraal plaats, die verenigd zijn in de Psychologisch Specialisten GGz Centraal (PSG).

Nieuwe publicatie: het belang van het herkennen van bewegingsstoornissen bij psychose

28-08-2017

Onlangs is een review artikel van Peter van Harten (Hoofd Wetenschappelijk Onderzoek GGz Centraal) gepubliceerd in een gerenommeerd tijdschrift (impact factor 8,3) over het belang en de voorspellende waarde van motorische afwijkingen bij psychose.

welkom op anti-stigma dag 19 september

23-08-2017

Stigma binnen de psychiatrie is één van de grootste obstakels voor herstel. Het werpt dikwijls méér belemmeringen op dan de aandoening zelf. Stigma bestrijden begint bij het bewustzijn dat niemand vrij is van vooroordelen, ook een hulpverlener, naaste, buurman en een bankdirecteur niet.

familiedag ‘Naasten in kracht’

18-08-2017

Op zaterdag 30 september vindt in Amersfoort een bijzonder evenement plaats: de familiedag ‘Naasten in kracht’. Georganiseerd door MIND en met medewerking van o.a. GGz Centraal.

Chevallierfonds zoekt secretaris

25-07-2017

Het Chevallierfonds is een onafhankelijke stichting die door middel van een eenmalige financiële donatie cliënten van GGz Centraal en van Kwintes een steuntje in de rug geeft. Het doel is mensen helpen mee te doen in de samenleving. In verband met het vertrek van de huidige secretaris zijn wij per 1 oktober aanstaande op zoek naar een secretaris.

opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

25-07-2017

19 september a.s. starten maar liefst 21 professionals, werkzaam in de jeugd(gezondheids)zorg, met de phbo-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Deze opleiding is een in-company opleiding van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).

geslaagde match Rabobank en GGz Centraal

24-07-2017

Vanuit de beursvloer Ermelo 2016 is er tussen GGz Centraal en de Rabobank een geslaagde match ontstaan. De Rabobank verzorgde een barbecue voor de bezoekers van activiteitencentrum de Bolder in Ermelo. Als tegenprestatie had de Rabobank de mogelijkheid om gebruik te maken van de Lukaskerk voor hun jaarlijkse ledenkoffie.

Geslaagd! WRAP facilitators GGz Centraal

12-07-2017

Na vijf intensieve trainingsdagen heeft de eerste lichting WRAP facilitators hun certificaten in ontvangst mogen nemen.

Verbeterplan FACT teams RVZe Eemland

11-07-2017

In opdracht van de centrale cliëntenraad van GGz Centraal zijn er verbeterplannen gepresenteerd die zijn voortgekomen uit de kwaliteitstoetsing vanuit cliëntenperspectief.

Vooraankondiging Symposium Behandelinterventies

10-07-2017

Op dinsdagmiddag 14 november 2017 organiseert de afdeling Wetenschappelijk Onderzoek een symposium met als thema ‘Behandelinterventies: Praktische conclusies uit onderzoek’. Dit jaar wordt er vanuit alle onderzoekslijnen binnen GGz Centraal een bijdrage geleverd aan het symposium.

Altrecht en GGz Centraal openen GGZ Kenniscentrum

06-07-2017

De vakbibliotheken van Altrecht en GGz Centraal zijn samengegaan in GGZ Kenniscentrum. Ingezet is op digitalisering van de bibliotheken, betere en snellere dienstverlening en samenwerking tussen beide organisaties. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe website waar medewerkers van aangesloten organisaties 24/7 toegang hebben tot artikelen uit meer dan 700 veel gebruikte vaktijdschriften, meerdere databanken en een attenderingsysteem.

Toon alleen titels

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »