Nieuwsoverzicht

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »

Toon alleen titels

uitgerookt? interview met de verzuimadviseur

20-10-2017

Femke Ike – Achterkamp is de nieuwe verzuimadviseur van GGz Centraal. Jolien de Fijter, ondersteuner van de cliëntenraad, vroeg haar naar de invloed van roken op het verzuim van medewerkers.

vacatures ‘stichting vrienden'

18-10-2017

Voor de oprichting van een nieuwe ‘stichting vrienden van GGz Centraal’ zijn we nog op zoek naar twee enthousiaste en initiatiefrijke bestuursleden. Als voorzitter of penningmeester gaat u samen met de al geworven secretaris, vorm en inhoud geven aan de werving van financiële middelen ter ondersteuning van mensen met een psychiatrische stoornis in behandeling bij GGz Centraal.

schenking fleurt medisch centrum op

18-10-2017

Het medisch centrum op onze locatie Zon & Schild in Amersfoort, is in het bezit gekomen van een enorme en prachtige kleurrijke puzzel van een jungle. Deze op panelen geplakte puzzel siert de wand, boven bij de trap.

Charlie Mentzel is gepromoveerd

10-10-2017

Op woensdag 4 oktober is Charlie Mentzel (voorheen werkzaam als AGIKO bij GGz Centraal) gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht. Het proefschrift is getiteld: The course recogniton and treatment of movement disorders in severe mental illness.

GGz Centraal bouwt aan een cliëntportaal

06-10-2017

Via het portaal krijgen onze cliënten straks toegang tot alle relevante informatie voor hun behandeling

Week van de Vaktherapie: 2-8 oktober

02-10-2017

Deze week – van 2 tot en met 8 oktober - is de Week van de Vaktherapie in heel Nederland. Wat is vaktherapie, welke vormen kennen we in GGz Centraal en wat zeggen cliënten over deze therapieën?

inspirerend symposium: ‘nieuwe behandelingen’

27-09-2017

Kom op 14 november naar het symposium ‘nieuwe behandelingen: wetenschappelijk onderzoek, daar heb je wat aan!’ Laat u inspireren door nieuwe behandelmethoden en moderne technologische mogelijkheden voor screening en behandeling die we ontwikkelen in GGz Centraal.

FACT team Ermelo verhuist op 29-9

26-09-2017

Op vrijdag 29 september a.s. verhuist het FACT team Ermelo van Hoogstede naar De Maat op de locatie Veldwijk. Dat betekent dat het FACT team Ermelo vanaf maandag 2 oktober bereikbaar is op het nieuwe adres. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd.

dagboek Peter van Harten op dejongepsychiater.nl

25-09-2017

Wat doen psychiaters eigenlijk de hele dag? Het doen en laten van psychiaters wordt door de niet-psychiater vaak omgeven met een zekere mystiek. In de rubriek 'Dagboek van een Psychiater' wil 'de jonge psychiater' laten zien wat psychiaters drijft door een psychiater (in opleiding) aan het woord die zijn/haar (gemiddelde) dag beschrijft

ALPE D’HUEZ; de weg naar herstel

20-09-2017

Van zondag 3 t/m zondag 10 september ging er een groep van 17 ambulante cliënten van GGz Centraal en symfora/meander naar de Alpe d’huez. Deze jaarlijkse sportreis ging dit jaar naar de fameuze Hollandse berg. Dat was een terugkeer naar de berg, waar 12 jaar geleden de eerste editie startte.

Nieuwe publicatie Benthe Versluys: Speelsheid bij AS en OCS

19-09-2017

Recentelijk is een artikel van Benthe Versluys, dramatherapeut bij Marina de Wolf in Ermelo, gepubliceerd in The Arts in Psychotherapy. Het artikel gaat over haar onderzoek naar playfulness (speelsheid) bij volwassenen met een angststoornis (AS) of obsessieve-compulsieve stoornis (OCS).

thema-ochtend Zin & Onzin over Borderline bij jongeren

15-09-2017

Waar loop je tegen aan bij deze groep jongeren, wat werkt (er niet...), samenwerken met ouders, hoe blijven ze op school, en hoe vind je de juiste weg?

Tweede internationale publicatie resultaten leefstijlonderzoek

11-09-2017

Meer beweging is gerelateerd aan een hogere kwaliteit van leven bij langdurig opgenomen patiënten en er is meer ondersteuning nodig om hen meer te laten bewegen. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd artikel van Jeroen Deenik, die als promovendus werkt aan het leefstijlonderzoek bij GGz Centraal.

advies Gezondheidsraad sluit aan bij leefstijl-bevorderende behandeling GGz Centraal

07-09-2017

Recent verscheen het adviesrapport Beweegrichtlijnen 2017 van de Gezondheidsraad. Het onderschrijft in grote mate de weg die GGz Centraal in 2013 is ingeslagen met haar onderzoek naar beweging en leefstijl in de langdurige zorg en de succesvolle behandeling die daaruit voortkwam. GGz Centraal is hiermee (inter)nationaal een van de voorlopers.

intentieovereenkomst verkoop ‘De Hooge Riet’

06-09-2017

GGz Centraal en Heijmans Vastgoed zijn verheugd te kunnen melden dat onlangs de intentieovereenkomst is getekend voor verkoop van ‘De Hooge Riet’. Het gaat om grond en verschillende monumentale gebouwen ten oosten van het spoor in Ermelo die door Heijmans worden herontwikkeld.

Ermelo Centraal goed op de rails!

05-09-2017

Sinds de start van Ermelo Centraal zijn er een hoop positieve ontwikkelingen geweest. Hierbij een update.

Nieuwe bevindingen uit onderzoek EMDR bij auditieve intrusies

04-09-2017

In het kader van haar opleiding tot Klinisch psycholoog, hebben Liselotte Verhoeven (GZ-psycholoog in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort) en Suzy Matthijssen (Klinisch psycholoog en promovendus Altrect Academisch centrum) onderzoek gedaan naar de effectiviteit van EMDR voor auditieve emotioneel beladen herinneringen bij PTSS en auditieve hallucinaties. Op basis van hun bevindingen hebben ze twee artikelen geschreven, waarvan er 1 recentelijk is ingediend ter publicatie.

expertisecentrum voor psychotherapie start 4 september

30-08-2017

Met ingang van maandag 4 september 2017 vormen onze centra Marina de Wolf, Transit en de Zwaluw & Enk (deeltijd- en klinische psychotherapie) het nieuwe expertisecentrum voor psychotherapie. Dit nieuwe centrum van GGz Centraal is gevestigd op landgoed Veldwijk in gebouw Zonneweide.

PSG: Psychologisch Specialisten GGz Centraal

28-08-2017

Op een zonnige maandagmiddag 12 juni 2017 vond de eerste bijeenkomst voor de psychologisch specialisten GGz Centraal plaats, die verenigd zijn in de Psychologisch Specialisten GGz Centraal (PSG).

Nieuwe publicatie: het belang van het herkennen van bewegingsstoornissen bij psychose

28-08-2017

Onlangs is een review artikel van Peter van Harten (Hoofd Wetenschappelijk Onderzoek GGz Centraal) gepubliceerd in een gerenommeerd tijdschrift (impact factor 8,3) over het belang en de voorspellende waarde van motorische afwijkingen bij psychose.

Toon alleen titels

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »