‘GGz Centraal is een prachtige werkgever. Je kunt hier zelf initiatieven nemen.’

Afgelopen week sprak een collega, die hier al langer werkt, deze inspirerende woorden uit tijdens de introductie van nieuwe collega’s. Een mooie stimulans, initiatieven nemen wordt gewaardeerd.

Anneke de Graaf, manager mens & organisatie: ‘Ik herken dat wel. Initiatief nemen, touwtjes in handen nemen, het voortouw nemen: dat hoort bij GGz Centraal. Hier een voorbeeld uit de praktijk.’

Brenda Froyen
Collega Marieke van Beek (foto), van de Rembrandthof, nam het initiatief vanuit haar incompany opleiding tot ggz-agoog om zich te verdiepen in ervaringsdeskundigheid. Tijdens een bijeenkomst werd zij zeer geraakt door Brenda Froyen, auteur en ervaringsdeskundige. Zij vertelde een ingrijpend en leerzaam verhaal. Zowel op het gebied van ervaringsdeskundigheid, stigmatisering als dwang en drang. Marieke neemt dit verhaal sindsdien dagelijks mee in haar werk op de afdeling.

Save the date
In het kader van haar opleiding organiseert Marieke nu een symposium waarop Brenda Froyen voor de collega’s van GGz Centraal komt spreken. Samen met opleidingsadviseur Sinanda Benjamins, Karolien Sternsdorff van het congresbureau en Dick Pomp, ervaringsdeskundige.

Save the date! donderdagmiddag 18 april. De officiële uitnodiging volgt nog.

Zo kan het dus gaan met een initiatief. Hoe een opleiding tot ggz-agoog uitmondt in een mooi symposium over ervaringsdeskundigheid.