Dinsdag 19 juni is Karen Griep door het ISBW uitgeroepen tot manager van het Jaar 2018. Karen is hoofd bedrijfsvoering van 24 uurs acute psychiatrie bij GGz Centraal in Flevoland. Wij zijn er trots op dat zij deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen.

In de finale op 19 juni jl. ‘streed’ Karen tegen medefinalisten Simone Veenema van de Gemeente Zaanstad en Janeed Ishaq van Eurocept Homecare.
Tijdens de eindstrijd in Sportcentrum Papendal presenteerden de finalisten hun visie op het vak van manager voor een bomvolle zaal met vakgenoten en geïnteresseerde professionals. De aanwezigen konden ook verschillende workshops volgen; er was een rondleiding door Sportcentrum Papendal; en trainer aller trainers Foppe de Haan vertelde over de parallellen tussen coach en manager.

Het oordeel van de jury
De jury was zeer onder de indruk van de wijze waarop Karen haar team weet te inspireren om doelen te stellen en te bereiken. Jurylid Alex van der Weide over Karen: “Zij zit bomvol ambitie en aanstekelijke energie; heeft een warme betrokkenheid bij het vak en de mensen en weet tegelijkertijd zakelijke doelen te stellen én te behalen. Karen heeft haar mensen en afdeling laten groeien en is zelf ook snel en duurzaam gegroeid in haar rol van manager.”

Ontwikkeling van medewerkers en jezelf is voor Karen heel belangrijk. Zelf heeft zij bijvoorbeeld zojuist haar MBA-opleiding afgerond. Karen ziet het motiveren van haar medewerkers voornamelijk als de ander aan het denken zetten. Ze stelt hierbij altijd de vraag: “Waarom doe je wat je doet?” In haar dankwoord richtte Karen zich vooral tot haar team: “Lief fantastisch team, ik heb met jullie gewonnen en ik ga hier heel erg hard van genieten.”