Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in ‘FACT Jeugd Noord-Veluwe’. Het gaat om GGz Centraal, ’s Heeren Loo, Accare en Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Veluwe. Het FACT-team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan jongeren met complexe problematiek. En problemen op diverse levensgebieden. De hulp is krachtig en doeltreffend. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten.

leven weer op de rit krijgen
Het FACT-team behandelt jongeren die te maken hebben met psychische problemen, gedragsproblemen, een verstandelijke beperking en/of een verslaving. Vaak hebben zij ook schulden, gebrek aan sociale contacten, verzuimen ze van school of hebben ze geen werk. De professionals van het FACT-jeugdteam zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat deze jongeren hun leven weer op de rit krijgen. Zijn daarin zeer vasthoudend. Zoeken hen op in hun eigen omgeving. Helpen hen om een leven op te bouwen met vriendschappen, school en/of werk.

gezin betrekken
FACT-jeugd werkt met zo min mogelijk hulpverleners binnen het gezin. En maakt goede afspraken over samenwerking en regie. We betrekken het gezin zoveel mogelijk bij de behandeling. Het team biedt meerdere vormen van behandeling en begeleiding. Samen met de jeugdigen en het gezin kijken we welke vorm het beste past.

persoonlijke groei
Met hulp van FACT-jeugdteams krijgen kinderen en jongeren mogelijkheden om zich weer te ontwikkelen. In hun relaties met de omgeving, met school of het oppakken van werk. Zelfstandig te wonen en op een plezierige manier vrije tijd door te brengen. Kortom, stappen te zetten op weg naar persoonlijke groei en deelname aan de maatschappij.

Het team FACT-jeugd Noord-Veluwe is actief in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Oldebroek, Putten en Elburg.