Dinsdag 5 februari kwam de bus voorrijden op Zon & Schild om met onze nieuwe collega’s op reis te gaan langs verschillende locaties. Voor deze nieuwe opzet is gekozen om nieuwe collegae een warm welkom en een goed beeld van de organisatie te geven.

Zo’n eerste keer is best spannend. Wat vinden de mensen van de ontvangst, de inhoud, de duur van de dag, de sfeer? Is er genoeg afwisseling en vallen ze niet in slaap? Loopt het op rolletjes? Zijn we wel overal op tijd?? Nou, op tijd waren we. Overal. De planning was dus goed.

De eerste reacties van deelnemers op deze dag waren heel positief! We kregen als feedback de volgende opmerkingen: Wat is het ontspannen, goede sfeer. De wandeling was zo heerlijk en interessant. Jullie zijn makkelijk in de omgang en vriendelijk. Alle informatie was boeiend en weer anders. Een goede balans in het programma. Ik voel me echt welkom en hier is veel aandacht aan besteed. Wat een goede introductie!

Het was een dag vol met informatie en indrukken, en bovenal op alle locaties een warm welkom. Wij danken iedereen die zich heeft ingezet om deze dag te doen laten slagen en voor het mooie welkom op alle locaties! We kijken nu al uit naar de volgende introductiedag op 9 april!

Hoe zag de dag eruit?
De dag startte in Amersfoort op locatie Zon & Schild met een gesprek met de raad van bestuur. Na een inspirerend verhaal van de directie regio Eemland gingen we op weg naar Veldwijk in Ermelo. Niet voordat iedereen een tasje ‘GGz Centraal is blij met mij’ – met inhoud voor onderweg – in handen had. In de bus kregen de nieuwe collega’s interessante feitjes te horen over de organisatie. Hoeveel medewerkers heeft GGz Centraal eigenlijk? Hoeveel mensen leiden we jaarlijks op?

Op Veldwijk maakten we een wandeling over het terrein waarna we onze weg vervolgden naar de Meregaard in Almere. In de bus werd uitleg gegeven over de veiligheid in GGz Centraal. In Almere volgde een presentatie van de cliëntenraad. De laatste bestemming was de Rembrandthof in Hilversum waar een boeiende presentatie werd gegeven over de verschillende locaties en welke zorg daar wordt geboden. De patiënten hadden voor iedereen een goudklompje gemaakt met een kaartje eraan ‘Jouw zorg is GOUD waard!’

Vol indrukken reden we weer terug naar Amersfoort. Moe? Dat viel mee. Nog goedgemutst werd er een groepsfoto gemaakt. En ja, deze mag op social media?.