Een paar maanden geleden zijn Cedric de Graaf en Minousch Mulder beiden naast hun baan op een andere afdeling van GGz Centraal gestart als triagist op de meldkamer van 112. Een uitdagende nieuwe functie!
Ze werken er nog iets te kort om de verschillende verwijzers te kennen die hen bellen voor advies over een patiënt in een psychiatrische crisis. Maar ze vinden dit werk wel allebei zonder twijfel ‘zó ontzettend gaaf’.
de meldkamer
Hun nieuwe werkplek: de meldkamer van 112. Daar zitten zij tussen het personeel van de ambulance, politie en de brandweer. Het grote voordeel: ze krijgen veel mee van wat er gebeurt op de meldkamer. EN: bij sommige gesprekken hoor je van de collega van de meldkamer al dat er een ggz-vraag in zit. Iemand is verward of in paniek. Dan is het handig dat de ggz-triagist meteen iets kan betekenen.


uitvragen
Onze triagisten helpen verwijzers of collega’s uit de ggz. Denk dan aan de politie of ambulancebroeders, maar ook aan huisartsen of woonbegeleiders die graag over een situatie willen overleggen. De triagist vraagt als eerste een situatie uit om een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de omstandigheden waarin de persoon aan de andere kant van de lijn zit. En dan is het belangrijk om te kijken wat er nu nodig is. Wat er al voor de cliënt is gedaan en wat je nog kunt inzetten. Zo proberen zij een passende oplossing te vinden voor de situatie.
Een casus is niet met één telefoontje afgehandeld. Vaak zit daar een heel traject van afstemming met verschillende partijen achter. Terugbellen naar de huisarts, vervoer regelen en de behandelaar informeren, etc. het is vaak hollen of stilstaan in dit vak. Maar dat maakt het juist zo interessant.
Wil je het hele interview lezen met Cedric en Minousch? Of ben je geïnteresseerd om het team van triagisten te komen versterken?
Lees dan hier verder.