Vanaf 4 september 2017 vormen onze centra Marina de Wolf, Transit en de Zwaluw & Enk (deeltijd- en klinische psychotherapie) het nieuwe expertisecentrum voor psychotherapie.

Dit nieuwe centrum van GGz Centraal is gevestigd op landgoed Veldwijk in gebouw Zonneweide.

Het is een hoogspecialistisch derdelijns expertisecentrum voor de behandeling van mensen met ernstige en comorbide problematiek. Het centrum is bedoeld voor patiënten die lijden aan:

  • complexe angst- en dwangstoornissen (Marina de Wolf)
  • de gevolgen van vroegkinderlijk trauma (Transit)
  • complexe persoonlijkheidsstoornissen voor wie intensieve psychotherapie passend is (Zwaluw & Enk)

Hiermee bundelen deze afdelingen hun krachten, om daar waar het mogelijk is gezamenlijk hun kennis in te zetten en de behandeling nog specifieker op de behoeften van onze cliënten af te kunnen stemmen. De genoemde afdelingen blijven wel afzonderlijke behandelafdelingen met ieder hun eigen behandelmilieu.

wat betekent dit verder voor verwijzers?

  • voor Marina de Wolf betekent dit dat alle behandellocaties, dus ook de poliklinische behandellocaties van Harderwijk en Barneveld, vanaf 4 september 2017 ook op landgoed Veldwijk in Ermelo gevestigd zijn
  • Transit blijft gewoon in Ermelo op landgoed Veldwijk in gebouw Zonneweide
  • voor de Zwaluw & Enk betekent dit dat zij als derdelijns centrum voor complexe persoonlijkheidsstoornissen vanuit Amersfoort verhuizen naar Ermelo;
    er blijft in Amersfoort wel een tweedelijns zorgprogramma voor persoonlijkheidsstoornissen met poliklinische behandeling, diverse deeltijdbehandelingen en groepsbehandeling op de locatie Zon & Schild.

aanmelden

Patiënt kunnen bij voorkeur worden aangemeld via ZorgDomein. Bent u als verwijzer niet aangesloten op ZorgDomein, dan kunt u bij voorkeur het verwijsfomulier op onze website website gebruiken en de aanmelding vervolgens per post sturen naar het genoemde postadres, of faxen het naar het nieuwe faxnummer.

adresgegevens

bezoekadres
landgoed Veldwijk
expertisecentrum voor psychotherapie, gebouw Zonneweide
3853 LC Ermelo
Tel: 0341 566555
Fax: 0341 566329

postadres
landgoed Veldwijk
expertisecentrum voor psychotherapie, gebouw Zonneweide
Postbus 1000
3850 BA Ermelo
website

vragen?

Hebt u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan vanaf maandag 4 september contact op met het algemene nummer van het centrum voor psychotherapie, 0341 566555. U kunt daar vragen naar de persoon of afdeling die u wilt spreken.