Op dinsdag 26 juni staken leden van de directie Zorginkoop van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen de handen uit de mouwen bij de afdeling dagbesteding op de locatie Zon & Schild. Zij gingen die ochtend op 4 plekken als vrijwilliger aan de slag.

  1. In actie tijdens de sportactiviteiten met Monique. Er werd fanatiek volleybal gespeeld, het was gelukkig heerlijk weer. Een van de deelneemsters vertelde welke stappen zij had gezet om van gebruiker van een rollator te komen tot enthousiaste deelname aan het volleybalspel.
  2. Aan de slag in de Troefmarkt. Hier werd onder enthousiaste aansturing van beheerder Jan, actief meegewerkt bij het vergaren van de boodschappen. Deze werden vervolgens thuisbezorgd bij de verschillende klanten op de locatie Zon& Schild. Er werd uitgelegd dat werken in de Troefmarkt een zinvolle dagbesteding en structuur biedt aan onze cliënten. Aan het werk zijn levert een belangrijke bijdrage aan het hervinden van een stukje zelfvertrouwen en eigenwaarde.
  3. De mouwen werden opgestroopt bij Appeltje Eitje. Hier werd, onder bezielde aansturing van José samen met de cliënt-medewerkers een heerlijke lunch bereid. Soep, verse broodjes, salades en niet te vergeten de brownies die eigenlijk niemand kan weerstaan. Heel mooi om te ervaren met hoeveel passie de medewerkers van Appeltje Eitje inhoud geven aan hun werk in dit unieke lunchcafé.
  4. Natuurlijk mocht ook Ineke met ‘haar’ Vlindertuin niet ontbreken. Heerlijk werken in het groen, het hoofd leegmaken, geen zorgen of overmatige prikkels. Wie knapt daar niet van op en cliënten met groene ‘vingers’ kunnen hun hart ophalen in deze prachtige werkomgeving.

De medewerkers van Zilveren Kruis Achmea waren erg onder de indruk van de inzet, het enthousiasme en de bevlogenheid van de medewerkers van de afdeling dagbesteding. Ook bijzonder vonden zij de open, uitnodigende en gastvrije houding van onze cliënten. Dit genoegen was overigens geheel  wederzijds.

Tijdens de afsluitende lunch keken we samen terug op een zeer geslaagde ochtend. Het was een leuke en heel ontspannen manier om eens kennis te maken en aan het werk te gaan met onze heel bijzondere en kwetsbare cliënten.

Dank aan de vrijwilligers van Zilveren Kruis Achmea en aan de medewerkers van de afdeling dagbesteding voor hun enthousiaste bijdrage aan deze bijzondere ochtend. Deze Match kwam tot stand via bemiddeling door Matchpoint Betrokken Ondernemen Amersfoort.