Ben je op zoek naar een goede invulling van je dag? Of wil je graag weer aan het werk? Weet je niet hoe je dat het beste kunt aanpakken? Wij helpen je bij het vinden van dagbesteding of werk.

dagaciviteitencentra, DAC’s

Wij hebben verschillende dagactiviteitencentra. Je kunt daar activiteiten doen. Ook helpen zij je bij het zoeken naar andere activiteiten. Of bij het vinden van vrijwilligerswerk of werk.

Amersfoort

Harderwijk

Nijkerk

Nunspeet

dagactiviteiten in Ermelo

Op landgoed Veldwijk kun je verschillende activiteiten doen. Het helpt je bij het vinden van een zinvolle besteding van de dag. Je kunt denken aan een inloop, creatieve activiteiten, cursussen, trainingen of werk.

Je wilt graag aan het werk. Misschien is het lang geleden dat je werkte. En is de drempel om te solliciteren hoog. Of je durft misschien een betaalde baan nog niet aan. Of hebt al een baan maar wil wat anders gaan doen. ‘Bureau arbeidsrehabilitatie’ (rehabilitatie = beginnen met werken na een ziekte) geeft praktische trainingen. Zoals ‘stappen naar werk’.

voor wie?

 • je bent bij ons in behandeling of krijgt begeleiding
 • je gebt een ‘WMO-indicatie’

wat ga je leren?
Eerst denk je na over je wensen en je mogelijkheden. Wat voor werk vind je leuk, wat niet? We gaan uitzoeken of het werk wat je graag doet ook haalbaar is. Je krijgt zicht op je sterke kanten. Je leert ook hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Handig tijdens een sollicitatiegesprek. Dat gaan we ook oefenen. Misschien lukken bepaalde dingen niet door je ziekte. Of heb je er last van in je werk. We leren je hiermee omgaan. Zodat het niet meer in de weg zit. We maken samen een plan om je doel te bereiken.

hoe werkt de training?
Je komt iedere week 2 uur met acht tot twaalf deelnemers bij elkaar. Vijftien weken achter elkaar. Je krijgt een werkmap met verschillende opdrachten. Die maak je tijdens de bijeenkomsten en thuis. De trainer legt dingen uit en je praat met de groep. Je overlegt met andere deelnemers en gaat zelf aan de slag.

wat voor huiswerk krijg je?

 • informatie opzoeken van werk dat jou aanspreekt
 • praten over werk dat jij graag doet, met mensen die jou goed kennen

wat weet je na de training?

 • waar je goed in bent
 • waar je nog aan moet werken
 • waarbij je nog begeleiding nodig hebt

praktische informatie
De trainingen starten in september en februari. Als er voldoende aanmeldingen zijn. Het is in activiteitencentrum Berkenhof op Veldwijk.
Ben je bij ons cliënt? Dan is het gratis. Je betaalt wel zelf je reiskosten. Je behandelaar of begeleider kunnen je aanmelden. Er is een aangepaste training voor mensen met een autistisme stoornis.
Wil je meer weten? Neem contact op met bureau arbeidsrehabilitatie

Had je psychische problemen en gaat het nu weer beter? Ben je weer toe aan werk? Heb je soms nog last van stress, problemen of conflicten? Ben je daardoor onzeker? Dan kan de training ‘zelfvertrouwen in je werk’ je helpen.

wat is het doel?
Je wordt minder onzeker. Leert voor jezelf opkomen. Ook in moeilijke situaties. Je zelfvertrouwen groeit.

wat gaan we doen?
Je staat stil bij verschillende situaties in je werk. Dit bespreken we. De trainer geeft je tips. En ook de andere deelnemers. Je ziet daardoor waar het mis gaat. Je gaat oefenen in je werk. Met wat je hebt geleerd.

we praten met elkaar over:

 • omgaan met stress en tijdsdruk
 • probleemsituaties aanpakken
 • opkomen voor jezelf
 • gedachtenpatronen
 • omgaan met conflicten en kritiek

we verwachten van jou dat je:

 • betaald werk of vrijwilligerswerk hebt
 • aan de slag gaat met lastige situaties op je werk
 • actief deelneemt aan groepsgesprekken, oefeningen en spelvormen
 • aan de slag gaat met wat je hebt geleerd
 • 100% aanwezig bent tijdens de bijeenkomsten

praktische informatie
De groep van ongeveer acht deelnemers komt wekelijks bij elkaar. Negen keer, anderhalf uur per keer. Het is in activiteitencentrum Berkenhof op Veldwijk.
Ben je bij ons cliënt? Dan is het gratis. Je betaalt wel zelf je reiskosten. Je behandelaar of begeleider kunnen kijken of de training bij je past. En kunnen je aanmelden. Er is een aangepaste training voor mensen met een autistisme stoornis.
Wil je meer weten? Neem contact op met bureau arbeidsrehabilitatie

De training ‘motivatie werkt’ leert je om zelf stappen te nemen om weer aan het werk te gaan. Waar wordt jij enthousiast van? Daar gaat het om! We stimuleren je zelf de leiding te nemen over jouw leven. We gaan op zoek jouw naar: passie, enthousiasme en verlangen. We gaan je prikkelen om weer enthousiast te worden. Waar wil jij mee aande slag? Je leert doelen stellen en halen. Dat geeft je houvast.

praktische informatie
De training duurt 12 weken, 2 uur per keer. Je hebt 6 gesprekken met de groep en 6 persoonlijk. Het is in activiteitencentrum Berkenhof op Veldwijk.
Ben je bij ons cliënt? Dan is het gratis. Je betaalt wel zelf je reiskosten. Je behandelaar of begeleider kunnen je aanmelden.
Wil je meer weten? Neem contact op met bureau arbeidsrehabilitatie

dagactiviteiten in Amersfoort

Bureau dagactiviteiten organiseert op de locatie Zon & Schild een gevarieerd pakket aan activiteiten. We gaan samen met je op zoek naar jouw kwaliteiten, talenten en wensen. Jouw wens is ons uitgangspunt. Daarom vragen we je ook regelmatig om mee te denken over je weekprogramma. En over onze manier van werken. We bieden verschillende vormen van dagactiviteiten aan:

In het dagelijkse leven kom je allerlei lastige situaties tegen. Soms weet je niet goed hoe je die op moet lossen.

Wanneer je bij ons in behandeling bent kun je gebruik maken van verschillende trainingen. Per zorgprogramma hebben we een aanbod van trainingen. Hierbij kun je denken aan:

 • budgetteren
 • Health 4U
 • leefstijl
 • vrijetijdsbesteding
 • koken
 • computerlessen

Indien je niet bij ons in behandeling bent kun je toch gebruik maken van sommige trainingen. Dit kan bijvoorbeeld met een beschikking van de gemeente. Informeer hiervoor bij h.montijn@ggzcentraal.nl

Tijdens je opname kun je deelnemen aan activiteiten op de locatie Zon & Schild of op dagactiviteitencentrum de Boeier. We kunnen je ondersteunen om weer aan het werk te gaan. Of om hulp te krijgen om een studie te volgen.

IPS-trajectbegeleiding (Individuele Plaatsing en Steun)
In elk FACT-team in de regio Eemland werkt een IPS-trajectbegeleider. Een IPS-trajectbegeleider kijkt samen met jou hoe je weer betaald aan het werk kunt gaan. Je wordt drie jaar lang begeleid naar een geschikte werkplek. De IPS-trajectbegeleider ondersteunt je ook op je werkplek. Ben je in behandeling bij ons en heb je interesse om weer aan het werk te gaan? Of een studie op te pakken? Neem dan via je casemanager contact op met de IPS-trajectbegeleider van uw FACT-team . Op deze website vind je meer informatie over de IPS-methodiek.

Voor meer informatie over IPS-trajectbegeleiding neem contact op met het  Sociaal-Psychiatrisch Centrum (SPC)

Werkplekken om ervaring op te doen
Op de locatie Zon & Schild hebben we verschillende werkplekken waar je ervaring kunt opdoen. Zo is er een productiewerkplaats, een lunchcafé, een meubelmakerij en een grafische afdeling.

Trainingen
We bieden praktische vaardigheden aan die je verder kunnen helpen na een opname. Je kunt denken aan het op orde houden van je financiën, het reizen met het openbaar vervoer of het gezond leren koken. We geven ook trainingen over thema’s. Zoals verslaving en gezonde leefstijl.

Ben je in behandeling van een FACT-team of verblijf je op Zon & Schild? En heb je hulp nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk? We helpen je graag.

meer info

Marjol van den Berg, m.vandenberg2@ggzcentraal.nl of 06 830 70606

Gerco Ziermans, 06 12045260

Op een van de mooiste plekjes van Zon & Schild ligt de Vlindertuin met de daarbij behorende kweektuin.

In de Vlindertuin en kweektuin werken cliënten van Zon & Schild. De vlindertuin, samen met het idyllische witte huisje, bieden een rustig plekje waar je heerlijk kunt werken of ontspannen.
De Vlindertuin is van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 geopend voor bezoekers. Er staat altijd een kopje thee klaar!

Je kunt contact opnemen via telefoonnummer 033 4609264.

Tweemaal in de week kun je heerlijk lunchen in lunchcafé Appeltje Eitje op Zon & Schild in gebouw de Gildenhof.

Al jarenlang is Appeltje Eitje een begrip. Elke week is er een ander menu en je kunt er soep, salade en bijzonder belegde boterhammen kopen. In de keuken en de bediening van Appeltje Eitje werken cliënten. Zij doen ervaring op in het werken in de horeca. Het lunchcafé is open voor cliënten en medewerkers op dinsdag- en donderdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur.

j.vanroosmalen@ggzcentraal.nl
telefoon: 033  4609 284
(op dinsdag- en donderdag van 10.00 – 14.00 uur)

De cliëntenbibliotheek is er voor iedereen, patiënten, familie en personeel. Er zijn boeken, films, muziek en informatie over ziektebeelden, behandeling, belangenverenigingen psychiatrie. Maar ook ‘uit in Amersfoort’ en kopieerfaciliteiten.

 • Boeken: romans, stripboeken, naslagwerken over verschillende onderwerpen, boeken over psychiatrie, ziektebeelden en medicatie. En grootletterboeken en gesproken boeken.
 • Dvd’s: speelfilms en educatieve films, maar ook informatie over psychiatrische ziektebeelden.
 • Cd’s: rekening houdend met de wensen van leden zijn er diverse genres van pop tot klassiek.

kosten
Voor cliënten : kwartaalabonnement € 2,- jaarabonnement € 6,-
Voor personeel: kwartaalabonnement € 4,- jaarabonnement € 12,-
Huur dvd’s: € 0,50 per dag/weekend

Folders: ziektebeelden, behandeling, belangenverenigingen en andere onderwerpen die met het verblijf hier te maken kunnen hebben. Andere informatie kunnen wij voor je opzoeken op internet en eventueel bestellen.

We zijn open van maandag t/m donderdag, van 9.00 tot 12.00 uur.

clientenbibliotheekamersfoort@ggzcentraal.nl

De Troefmarkt is een volwaardige supermarkt op onze locatie Zon & Schild in Amersfoort.

In deze supermarkt werken dagelijks dagbestedingsmedewerkers en cliënten samen om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Naast artikelen voor dagelijks gebruik biedt de Troefmarkt ook tweedehands kleding en zelf gemaakte Zomervogelproducten.

erkend leerbedrijf
De Troefmarkt is een erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat cliënten hier ervaring kunnen opdoen. Dit helpt om door te stromen naar een baan. Denk bij de werkzaamheden aan:  vakken vullen, kassawerk maar ook bestellingen doen en schoonmaken.

openingstijden:
maandag tot en met vrijdag 09.00 uur – 17.00 uur
zaterdag 09.30 uur – 12.00 uur.

meer informatie over werken in de Troefmarkt?
Neem dan contact op met het bureau dagactiviteiten en bespreek met een trajectbegeleider de mogelijkheden.

Verschillende afdelingen maken Zomervogelproducten.

Het label Zomervogel staat voor:

 • gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen
 • gemaakt door mensen die kwetsbaar zijn en ook heel sterk
 • producten die net iets anders zijn dan gewoon

Voor kinderen hebben we leuke Zomervogelproducten zoals popjes met een muziekdoosje, knuffel- / tuttelpopjes en kettinkjes maar ook kinderpicknicktafels en kleine buitenstoeltjes.

In de Troefmartkt, de supermarkt en tweedehands kledingzaak op Zon & Schild, kun je de meeste producten vinden.

De producten zijn te koop via onze webshop