Binnen GGz Centraal volgen wij de richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid. Deze vormen de basis voor al ons handelen. Wij vinden het echter vooral ook erg belangrijk dat onze zorg doorgaat. Uiteraard in een zo veilig mogelijke omgeving voor iedereen. Met andere woorden: wij zijn OPEN!

We geven de behandeling op verschillende manieren vorm.  Zoveel mogelijk via telefoon, e-mail, Karify of andere ICT-hulpmiddelen. Maar face-to-face gesprekken zijn in overleg met de behandelaar ook mogelijk, als de richtlijn van anderhalve meter zorg gegarandeerd is.

Bezoek klinieken

N.a.v. de persconferentie van 19 mei hebben wij ons bezoekbeleid als volgt aangepast:
Bezoek voor cliënten op de afdeling is toegestaan: maximaal één bezoeker per dag per cliënt. Dit bezoek kan alleen op afspraak én met een checkgesprek vooraf om te zien of een bezoek risico’s oplevert.
Kom je op bezoek? Houd dan altijd anderhalve meter afstand van elkaar. En lees dan s.v.p. ook de ‘richtlijnen in de gebouwen’ (tekst hieronder).

Alleen voor ouderenpsychiatrie volgen wij de landelijke richtlijn ouderenverpleging.
Dat betekent dat de bezoekersregeling vanaf 15 juni kán veranderen en dat tot die tijd de regel geldt dat op de afdelingen ouderenpsychiatrie geen bezoek is toegestaan. Digitaal contact is wel altijd mogelijk. Overleg dat altijd eerst even telefonisch met de afdeling. Dan kunnen we naar een (creatieve) oplossing kijken voor digitaal contact. Om onze patiënten te beschermen, is het ook niet de bedoeling om hen te bezoeken buiten de afdeling.

richtlijnen in de gebouwen

– toegang voor cliënten 
Ben je cliënt en heb je een afspraak bij GGz Centraal, houd dan rekening hiermee:
Mensen met verkoudheidsklachten hebben geen toegang (uitgezonderd zorgprofessionals).
Blijf dus s.v.p. thuis bij gezondheidsklachten (hoesten, keelpijn en/of koorts). Neem met ons telefonisch of per e-mail contact op om te kijken of wij jou kunnen blijven ondersteunen in de behandeling (al dan niet online).
– anderhalve meter afstand
Houd altijd anderhalve meter afstand van elkaar. Zorgprofessionals, beveiligers en BHV’ers kunnen vanwege beroepsmatige noodzaak afwijken van de regel. In de gebouwen geldt: we houden rechts aan, rechts heeft voorrang en we wachten op elkaar. In de gebouwen zorgen posters en belijningsstickers dat cliënten, medewerkers en bezoekers weten wat de bedoeling is.
– gebruik gebouwen
Al onze gebouwen zijn in eerste instantie bedoeld voor zorg voor onze cliënten. Voor het ‘face-to-face’ zien geldt: we zien elkaar wanneer dat wenselijk en mogelijk is in relatie tot de schaarse ruimte en vervoersmogelijkheden. We werken liefst zoveel mogelijk we op afstand. Daarbij maken we in principe gebruik van verkeersluwe momenten en dagen. Daarmee voorkomen we dat er teveel verkeersbewegingen plaatsvinden en er te grote drukte ontstaat.

Restaurants

Onze horeca gelegenheden gaan vanaf 2 juni open voor cliënten en hun bezoek. Voor maximaal 30 mensen exclusief bedienend personeel. Ook de eventuele terrassen kunnen vanaf die datum met de door de overheid gestelde regels weer ingericht worden. Dit kan overigens per regio van GGz Centraal verschillen. Nader bericht hierover volgt nog. Eten serveren we uit in de klinieken.

Prikposten

I.v.m. het coronavirus is bloedafname niet mogelijk op een aantal prikposten. Bekijk hier het overzicht met de prikposten van het St Jansdal die open zijn.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met je behandelaar, telefonisch of per e-mail. Heb je geen telefoonnummer van je behandelaar? Bel dan naar het nummer van de receptie van de locatie waar je in behandeling bent. Alle telefoonnummers vind je hier: https://www.ggzcentraal.nl/over-ons/locaties/
Wij adviseren iedereen om de meest actuele situatie van het RIVM in de gaten te houden.

Voor meer filmpjes zie deze pagina.

Bijgewerkt 22 mei 2020.