Een seksueel probleem kan ingrijpend zijn. Vaak gaat het gepaard met gevoelens van frustratie en angst. Angst om te falen, te kwetsen of te worden gekwetst.

De meeste mensen vinden het niet makkelijk om over hun seksuele probleem te praten. Ze hopen dat het vanzelf overgaat en wachten lang met hulp zoeken. Dat is jammer, want vaak zijn de problemen goed te behandelen. Hiervoor kunt u terecht op het spreekuur seksuologie in het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.

Het spreekuur seksuologie is een samenwerkingsverband tussen GGz Centraal en het St Jansdal.

voor wie is het spreekuur bedoeld?
Het spreekuur seksuologie is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die

  • geen of minder zin in seks hebben
  • moeite hebben om seksueel opgewonden te raken
  • moeite hebben om een orgasme te bereiken (klaarkomen)
  • te snel klaarkomen
  • pijn hebben bij het vrijen
  • seksuele problemen hebben vanwege een lichamelijke ziekte of medicatie

Het spreekuur is niet bedoeld voor mensen met complexe psychiatrische problematiek.

de behandeling
De behandeling bestaat uit individuele gesprekken: regelmatig heeft de client een afspraak met een psycholoog. Daarnaast krijgt hij of zij oefenopdrachten voor thuis. Bijvoorbeeld schrijfopdrachten, het lezen van informatie of lichaamsgerichte oefeningen. In een volgend gesprek met de psycholoog komen deze oefeningen aan de orde. Als het nodig is wordt de partner betrokken bij de behandeling

duur van de behandeling
Een behandeling kan één maand tot één jaar duren.

een team van specialisten
Het spreekuur wordt gehouden door mevrouw M. Oudhof, GZ-psycholoog. De heer I.Stessel, psychiater, is eindverantwoordelijk voor het spreekuur. Voor overleg kan een beroep worden gedaan op een team van specialisten: een gynaecoloog, een uroloog en een psychiater.

aanmelden
Voor behandeling bij het spreekuur seksuologie is een verwijzing nodig van huisarts, psycholoog of specialist in het ziekenhuis, bijvoorbeeld een gynaecoloog of uroloog.

meer info
download onze folder
telefoon 0341 463757 of spreekuurseksuologie@ggzcentraal.nl