Ben je op zoek naar een goede invulling van je dag? Of wil je graag weer aan het werk? Weet je niet hoe je dat het beste kunt aanpakken? Wij helpen je bij het vinden van dagbesteding of werk.

dagactiviteiten in Amersfoort

Bureau dagactiviteiten organiseert op de locatie Zon & Schild een gevarieerd pakket aan activiteiten. We gaan samen met je op zoek naar jouw kwaliteiten, talenten en wensen. Jouw wens is ons uitgangspunt. Daarom vragen we je ook regelmatig om mee te denken over je weekprogramma. En over onze manier van werken. We bieden verschillende vormen van dagactiviteiten aan:

In het dagelijkse leven kom je allerlei lastige situaties tegen. Soms weet je niet goed hoe je die op moet lossen.

Wanneer je bij ons in behandeling bent kun je gebruik maken van verschillende trainingen. Per zorgprogramma hebben we een aanbod van trainingen. Hierbij kun je denken aan:

 • budgetteren
 • Health 4U
 • leefstijl
 • vrijetijdsbesteding
 • koken
 • computerlessen

Indien je niet bij ons in behandeling bent kun je toch gebruik maken van sommige trainingen. Dit kan bijvoorbeeld met een beschikking van de gemeente. Informeer hiervoor bij h.montijn@ggzcentraal.nl

Tijdens je opname kun je deelnemen aan activiteiten op de locatie Zon & Schild of op dagactiviteitencentrum de Boeier. We kunnen je ondersteunen om weer aan het werk te gaan. Of om hulp te krijgen om een studie te volgen.

IPS-trajectbegeleiding (Individuele Plaatsing en Steun)
In elk FACT-team in de regio Eemland werkt een IPS-trajectbegeleider. Een IPS-trajectbegeleider kijkt samen met jou hoe je weer betaald aan het werk kunt gaan. Je wordt drie jaar lang begeleid naar een geschikte werkplek. De IPS-trajectbegeleider ondersteunt je ook op je werkplek. Ben je in behandeling bij ons en heb je interesse om weer aan het werk te gaan? Of een studie op te pakken? Neem dan via je casemanager contact op met de IPS-trajectbegeleider van uw FACT-team . Op deze website vind je meer informatie over de IPS-methodiek.

Voor meer informatie over IPS-trajectbegeleiding neem contact op met het  Sociaal-Psychiatrisch Centrum (SPC)

Werkplekken om ervaring op te doen
Op de locatie Zon & Schild hebben we verschillende werkplekken waar je ervaring kunt opdoen. Zo is er een productiewerkplaats, een lunchcafé, een meubelmakerij en een grafische afdeling.

Trainingen
We bieden praktische vaardigheden aan die je verder kunnen helpen na een opname. Je kunt denken aan het op orde houden van je financiën, het reizen met het openbaar vervoer of het gezond leren koken. We geven ook trainingen over thema’s. Zoals verslaving en gezonde leefstijl.

Ben je in behandeling van een FACT-team of verblijf je op Zon & Schild? En heb je hulp nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk? We helpen je graag.

meer info

Marjol van den Berg, m.vandenberg2@ggzcentraal.nl of 06 830 70606

Gerco Ziermans, 06 12045260

Op een van de mooiste plekjes van Zon & Schild ligt de Vlindertuin met de daarbij behorende kweektuin.

In de Vlindertuin en kweektuin werken cliënten van Zon & Schild. De vlindertuin, samen met het idyllische witte huisje, bieden een rustig plekje waar je heerlijk kunt werken of ontspannen.
De Vlindertuin is van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 geopend voor bezoekers. Er staat altijd een kopje thee klaar!

Openingstijden
De Vlindertuin is vrijwel iedere dag geopend.
De openingstijden zijn seizoensgebonden. Neem voor de huidige openingstijden gerust contact op via telefoonnummer 033 4609264.

De Troefmarkt is een volwaardige supermarkt op onze locatie Zon & Schild in Amersfoort.

In deze supermarkt werken dagelijks dagbestedingsmedewerkers en cliënten samen om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Naast artikelen voor dagelijks gebruik biedt de Troefmarkt ook tweedehands kleding en zelf gemaakte Zomervogelproducten.

erkend leerbedrijf
De Troefmarkt is een erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat cliënten hier ervaring kunnen opdoen. Dit helpt om door te stromen naar een baan. Denk bij de werkzaamheden aan:  vakken vullen, kassawerk maar ook bestellingen doen en schoonmaken.

openingstijden:
maandag tot en met vrijdag 09.00 uur – 17.00 uur
zaterdag 09.30 uur – 12.00 uur.

meer informatie over werken in de Troefmarkt?
Neem dan contact op met het bureau dagactiviteiten en bespreek met een trajectbegeleider de mogelijkheden.

Verschillende afdelingen maken Zomervogelproducten.

Het label Zomervogel staat voor:

 • gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen
 • gemaakt door mensen die kwetsbaar zijn en ook heel sterk
 • producten die net iets anders zijn dan gewoon

Voor kinderen hebben we leuke Zomervogelproducten zoals popjes met een muziekdoosje, knuffel- / tuttelpopjes en kettinkjes maar ook kinderpicknicktafels en kleine buitenstoeltjes.

In de Troefmartkt, de supermarkt en tweedehands kledingzaak op Zon & Schild, kun je de meeste producten vinden.

De producten zijn te koop via onze webshop

Heeft u behoefte aan dagbesteding, maar moeite om daarin uw weg te vinden? Neem dan eens een kijkje bij De Boeier. Wij gaan graag samen met u op zoek naar uw talenten en mogelijkheden.

> meer informatie over DAC de Boeier

Werkbemiddeling

Heeft u vragen over werk voor cliënten?  Binnen de regio Veluwe & Veluwe Vallei hebben wij een uitgebreid aanbod voor bemiddeling naar werk voor cliënten. Werkbemiddeling is het aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft over werk en/of arbeidsmatige dagbesteding.

Er is een passend traject voor elke cliënt die stappen wil maken op de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan arbeidsmatige dagbesteding, vrijwilligerswerk, onbetaald en betaald werk.

Meer informatie?
> Lees dan hier de folder.

Contact
U kunt ook contact opnemen met werkbemiddeling.
Telefoon: 06 13715482
E-mail: werkbemiddeling@ggzcentraal.nl

Binnen ons Bureau ArbeidsRehabilitatie (BAR) bieden wij op dit moment nog alleen cliënten van Veluwe & Veluwe Vallei ondersteuning bij vraagstukken die te maken hebben met werk, inkomen en/of opleiding. Ons doel is om mensen die in behandeling zijn bij GGz Centraal in de regio Veluwe & Veluwe Vallei weer richting werk en/of scholing te helpen.

lees meer over BAR

‘KOM bureau’ is dé locatie op Veldwijk waar u vacatures kunt bekijken én u zich kunt inschrijven en laten uitbetalen voor arbeidsmatige dagbesteding. Daarnaast bieden wij begeleiding naar arbeidsmatige dagbesteding met ‘KOM begeleiding’.

Wilt u meer weten?
Lees dan hier de folder.

In Barneveld hebben we klussenbureau “Klussen op Maat” (KOM). Dit is aangesloten bij Beschermd Wonen Barneveld.
Klussen op Maat is een initiatief om cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt toch een zinvolle dagbesteding te geven. Door middel van klussen binnen de woonvorm of bij externe bedrijven, krijgen cliënten een nieuwe rol in hun leven wat herstel bevorderend kan werken.

Daarnaast leveren wij een bijdrage aan de destigmatisering en een inclusieve samenleving. We hebben bijvoorbeeld contact met de Barneveldse Industriële Kring (BIK). Hierdoor krijgen we toegang tot het BIK-netwerk van 122 bedrijven die hieraan verbonden zijn.

Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid willen en kunnen werken. IPS-trajectbegeleiders van GGz Centraal ondersteunen hen bij het vinden en behouden van regulier betaald werk of opleiding.

> meer informatie over IPS

dagactiviteiten in Barneveld

Vanuit de Haven worden er diverse activiteiten aangeboden om de bewoners te stimuleren om de maatschappelijke en sociale participatie te vergroten.

 • Wandelgroep
  Wekelijks gaat er op maandagavond om 19.15 uur een groep wandelen.
 • Bootcamp
  Op aanvraag kunt u onder begeleiding, bootcamp aanvragen. In de gezonde buitenlucht, traint u uw spieren onder professionele begeleiding. U werkt aan spieropbouw en geeft met elke workout uw vetverbranding een fijne boost. Bootcampen geeft u creativiteit een impuls. Het beschermt uw botten en vergroot uw zelfvertrouwen. Kortom een oppepper voor het humeur.
 • Mountainbiken
  Wekelijks gaat er onder begeleiding op donderdagmiddag een groep fietsen in de omliggende bossen rondom Barneveld. Op de woonvorm zijn mountainbikes aanwezig. Mountainbiken zorgt ervoor dat de ‘happy hormons’ zoals adrenaline en cortisol op goed niveau zijn. Dit maakt dat u minder stress of angst ervaart. Ook zorgt fietsen ervoor dat de hersenen meer eiwitten aanmaken. En dat bevordert weer de aanmaak van nieuwe hersencellen.
 • Externe vrijwilligers
  Wij proberen externe vrijwilligers te matchen aan onze bewoners.
  Wij kunnen hen dan bv. inzetten als bezoekmaatje, inloopmaatje, kookmaatje, spelletjesmaatje, wandelmaatje, etc.

CLIM staat voor ‘coaching levert inzicht en mogelijkheden’. Cliënten die zijn aangesloten bij GGz Centraal in Barneveld kunnen deelnemen aan deze groepscoaching. De CLIM-groep is ontstaan vanuit de visie en ambitie om meer uit cliënten te willen halen, herstelgericht te werken door psycho-educatie te verstrekken en thema’s te bespreken die voor hen van belang zijn. Thema’s die aan bod komen zijn bv:

 • (zelf)vertrouwen
 • omgaan met kritiek
 • acceptatie van een ziektebeeld
 • stigmatisering etc.

De CLIM-groep staat voor vertrouwen, veiligheid, openheid, acceptatie en respect. Met deze elementen en basisvoorwaarden is er een mooi nieuw concept ontstaan waar zo’n 9 cliënten om de week aan deelnemen.
Tijdens het proces worden ervaringsverhalen gedeeld, psycho-educatie gegeven en worden er oefeningen gedaan, waaronder rollenspellen. Door middel van motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht denken en handelen proberen we patronen te herkennen en gedachten en gedrag waar mogelijk positief te veranderen.

Vanuit Beschermd Wonen Barneveld is Inloop ‘Het Babbeltje” een florerende groep. Deze inloop bevindt zich in het Catherijne Centrum. We zien positieve contacten met allerlei burgers uit Barneveld. Maatschappelijke activiteit vergroot sociale steun. We zien nu verschillende vriendenclubjes ontstaan die elkaar op andere momenten in de week ook ontmoeten. Deze saamhorigheid geeft een beschermd gevoel, waardoor eenzaamheidsgevoelens minder op de voorgrond treden. Op dit moment bezoeken ruim 30 mensen de inloop. Ook draait er iedere week een externe vrijwilliger mee. En 7 cliënten draaien KOM klussen.

Ook hebben we diverse externe open inloopfuncties in het dorp.

Zondagmiddag – om de week-  kookt een bewoner soep en kunt u mee-eten.
Gezellig samen eten, en een praatje in een huiskamer.

Op vrijdagavond is er van 19.00-20.00 uur een open inloop met koffie in het KOM Kantoor.
U drinkt koffie in de gezellige inloop van KOM. In een intieme setting zoekt u contact met anderen. Sociale contacten zijn  goed voor uw welzijn. Maar u kunt er ook gewoon ‘zijn’ en wat dagdromen. Het belangrijkste is dat u zich geborgen voelt in de groep.

Iedere donderdagmiddag/avond is er een activiteitenbegeleidster die een activiteit doet op de woonvorm.
Iets creëren verlaagt stress. Als u creatief bezig bent, activeert u bepaalde delen in uw brein. Dit heeft een positief effect op het welzijn van uw geest, en op uw lichaam. Het verbetert de concentratie en de geheugenfunctie. In een sfeervolle groep vergeet u even alles om u heen.

Op aanvraag kunt u een afspraak maken met onze interne activiteitenbegeleiding. Voor een praatje, spelletje, wandeling, e.d.

dagactiviteiten in Ermelo

Op landgoed Veldwijk kun je verschillende activiteiten doen. Het helpt je bij het vinden van een zinvolle besteding van de dag. Je kunt denken aan een inloop, creatieve activiteiten, cursussen, trainingen of werk.

Berkenhof is een activiteiten en ontmoetingscentrum. Wij zijn een activiteitencentrum waar het aanleren van vaardigheden, (hobby)ontwikkeling, aanbrengen van structuur én sociaal contact centraal staat.

> lees hier meer over Berkenhof

In de Bolder willen we een plek zijn waar iedereen zich welkom en op zijn gemak voelt.
Wij nodigen u uit iets te doen wat bij u past. Tegelijkertijd is er ook de vrijheid om er alleen maar te zijn. Alles gebeurt op uw tijd en in uw eigen tempo.

> lees meer over de Bolder

Elke donderdag kunnen cliënten de bibliotheek bezoeken voor het lenen van boeken en/of cd’s. Dit gebeurt in een gemoedelijke sfeer en er is altijd tijd voor een praatje of een vraag. Ook biedt de bibliotheek de mogelijkheid om hier een boek of blad te lezen. Maandelijks is er een nieuw thema in de cliëntenbibliotheek.
In november doen we mee aan de nationale actie: ‘Nederland Leest’ en in maart besteden we aandacht aan de Nationale Boekenweek.

De bibliotheek bevindt zich in gebouw Beukenrode, in de zijvleugel.
De ingang vindt u via het terras of het restaurant.

Meer informatie vindt u in de folder.

Wil u zich fitter, energieker en gezonder voelen? Dan bent u van harte welkom om met ons mee te doen!

In deze periode is het extra belangrijk om gezond en vitaal te blijven. Doordat we het samen verantwoord aanpakken is het haalbaar én kan iedereen het volhouden. Alle activiteiten zijn op afspraak en we nemen de coronamaatregelen in acht.

In de folder vindt u alle informatie over het leefstijlprogramma van de activiteitendienst op Veldwijk die Sandra van Papeveld aanbiedt.

> lees de folder

Werk Centraal biedt veel dagbestedingsactiviteiten aan op Veldwijk. Wat hoort er allemaal bij? De kwekerij, plantsoenendienst, inpak- en houtbewerkingsafdeling en de bloemenwinkel.

> lees meer over Werk Centraal

dagactiviteiten in Harderwijk

dagactiviteiten in Nijkerk

dagactiviteiten in Nunspeet