Als je psychiatrische klachten hebt, dan kan het moeilijk zijn om zelfstandig te wonen.

Beschermd wonen of woonbegeleiding vanuit jouw huis (ambulant) kunnen je misschien verder helpen.

De woonbegeleiding is bij jou thuis. Hoe vaak en hoe lang komt een begeleider bij je langs? Dat hangt af van hoeveel begeleiding jij nodig hebt. Als het mogelijk is bouwen we de begeleiding af. Soms heeft iemand veel langer ondersteuning nodig.

waar
Wij bieden woonbegeleiding aan huis aan in Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, ’t Harde, Veenendaal en Zeewolde.
In Amersfoort, Ermelo en Barneveld hebben we speciale woonvormen voor mensen met een vorm van autisme.

hoe kun je je aanmelden?
Voor een aanmelding heb je een ‘Wmo-beschikking’ nodig. Die kun je aanvragen bij de gemeente waar je bent ingeschreven. De huisarts of een hulpverlener kunnen je hierbij helpen. Ook MEE kan je gratis helpen bij je aanvraag.

Als het formulier – de ‘Wmo-beschikking’ – geregeld is dan kun je het aanmeldformulier invullen. Ook daarbij kan de huisarts of hulpverlener je helpen. Hierna krijg je een intakegesprek en maken we vervolgafspraken.

meer informatie
regio Zuid, Nijkerk en Barneveld
Jelle van de Kraats, j.vandekraats@ggzcentraal.nl
telefoon 0342 412382

regio Noord-Veluwe (gemeentes : Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Oldebroek)
en Zeewolde
Gerrit Huisman, g.huisman@ggzcentraal.nl
telefoon 0341 566911 of 06 18524972

Bij beschermd wonen, woon je met anderen samen in een huis. In een gewone buurt. Je hebt ieder een eigen kamer en deelt een woonkamer, keuken, badkamer en tuin. Je kookt en eet meestal samen. Iedereen helpt mee om het huishouden draaiend te houden. Regelmatig komt er een begeleider langs om te ondersteunen.

Sommige locaties hebben ook nog andere mogelijkheden:

  • logeerkamers, voor als iemand even uit zijn eigen huis weg moet. Dit is altijd voor een korte periode.
  • trainingsappartementen, voor mensen die willen leren hoe je zelfstandig kunt wonen.

hoe kun je je aanmelden?
Je kunt een afspraak maken om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Je kunt dan kennismaken en de sfeer proeven. Bevalt het? Dan kun je via de gemeente waar je bent ingeschreven een aanvraagformulier regelen. Dit heet een ‘WMO-beschikking voor verblijf’. De huisarts of een hulpverlener kunnen je hierbij helpen. Ook MEE kan je gratis helpen bij je aanvraag.

Als het formulier – de ‘Wmo-beschikking’ – geregeld is dan kun je het aanmeldformulier invullen. Ook daarbij kan de huisarts of hulpverlener je helpen. Hierna krijg je een intakegesprek en maken we vervolgafspraken.

waar
Wij hebben locaties voor beschermd wonen in Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en ’t Harde.
Wil je een overzicht van alle locaties? Ga naar  ‘waar vind je ons’ en zoek op trefwoord ‘beschermd wonen’.