Wat gebeurt er nadat u – of uw kind – bij GGz Centraal wordt aangemeld?

verwijzen
Voor behandeling of begeleiding bij GGz Centraal is altijd een verwijzing van een (huis)arts en/of beschikking van de gemeente nodig. In zo’n verwijzing staan enkele persoonsgegevens en korte informatie over waarvoor u hulp nodig hebt. Deze informatie hebben wij nodig voor het eerste gesprek (de intake).
Lees meer

regiebehandelaar
Eén behandelaar – de regiebehandelaar – coördineert het zorgproces en is uw eerste aanspreekpunt. Welke behandelaar dat is, wordt mede bepaald door de fase in de behandeling waarin u zich bevindt.
Lees meer

intake
U krijgt een uitnodiging voor een intakegesprek. Hierin proberen we duidelijk te krijgen wat er precies  aan de hand is en welke behandeling het beste bij u past. Als u dat prettig vindt kunt u iemand meenemen naar dit gesprek.
NB – zorg dat u uw identiteitsbewijs en zorgverzekeringspas bij u hebt tijdens het intakegesprek!

behandelvoorstel
Vervolgens bespreken we uw situatie in het behandelteam. De uitkomst van dit overleg wordt met u besproken. U hoort dan wat de (vermoedelijke) diagnose is en welke behandeling we u adviseren.

behandelplan
Als u met het voorstel akkoord gaat kunt u voor de behandeling worden aangemeld. Afspraken over de behandeling worden vastgelegd in een behandelplan.  Voor kinderen onder de 16 is toestemming van de ouder(s) nodig.

de behandelmogelijkheden
Bekijk het overzicht behandelmogelijkheden.

begeleiding bij wonen, dagbesteding en/of werk

dossier
Voor iedereen die bij ons in behandeling komt wordt een persoonlijk dossier gemaakt.
Lees meer over het dossier.

wachttijden
Soms duurt het enige tijd voordat de behandeling van start kan gaan. De wachttijd verschilt per behandeling.
Bekijk het overzicht met de wachttijden

afspraken wijzigen of afzeggen
U kunt uw afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren wijzigen of afzeggen. Dit kan alleen telefonisch, niet via de website of mail. Belt u hiervoor met de locatie / afdeling waar u in behandeling bent. Bekijk het overzicht van alle locaties.

leveringsvoorwaarden
GGz Centraal biedt hulpverlening conform de algemene leveringsvoorwaarden ggz. Deze voorwaarden beschrijven de rechten en plichten van patiënt en zorginstelling.  Ze geven duidelijkheid over wat u kunt verwachten als u een behandelovereenkomst aangaat.