Ben je op zoek naar een goede invulling van je dag? Of wil je graag weer aan het werk? Weet je niet hoe je dat het beste kunt aanpakken? Wij helpen je bij het vinden van dagbesteding of werk.

dagaciviteitencentra, DAC’s

Wij hebben verschillende dagactiviteitencentra. Je kunt daar activiteiten doen. Ook helpen zij je bij het zoeken naar andere activiteiten. Of bij het vinden van vrijwilligerswerk of werk.

Amersfoort

Harderwijk

Nijkerk

Nunspeet

dagactiviteiten in Ermelo

Op landgoed Veldwijk kun je verschillende activiteiten doen. Het helpt je bij het vinden van een zinvolle besteding van de dag. Je kunt denken aan een inloop, creatieve activiteiten, cursussen, trainingen of werk.

Je wilt graag aan het werk. Misschien is het lang geleden dat je werkte. En is de drempel om te solliciteren hoog. Of je durft misschien een betaalde baan nog niet aan. Of hebt al een baan maar wil wat anders gaan doen. ‘Bureau arbeidsrehabilitatie’ (rehabilitatie = beginnen met werken na een ziekte) geeft praktische trainingen. Zoals ‘stappen naar werk’.

voor wie?

 • je bent bij ons in behandeling of krijgt begeleiding
 • je gebt een ‘WMO-indicatie’

wat ga je leren?
Eerst denk je na over je wensen en je mogelijkheden. Wat voor werk vind je leuk, wat niet? We gaan uitzoeken of het werk wat je graag doet ook haalbaar is. Je krijgt zicht op je sterke kanten. Je leert ook hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Handig tijdens een sollicitatiegesprek. Dat gaan we ook oefenen. Misschien lukken bepaalde dingen niet door je ziekte. Of heb je er last van in je werk. We leren je hiermee omgaan. Zodat het niet meer in de weg zit. We maken samen een plan om je doel te bereiken.

hoe werkt de training?
Je komt iedere week 2 uur met acht tot twaalf deelnemers bij elkaar. Vijftien weken achter elkaar. Je krijgt een werkmap met verschillende opdrachten. Die maak je tijdens de bijeenkomsten en thuis. De trainer legt dingen uit en je praat met de groep. Je overlegt met andere deelnemers en gaat zelf aan de slag.

wat voor huiswerk krijg je?

 • informatie opzoeken van werk dat jou aanspreekt
 • praten over werk dat jij graag doet, met mensen die jou goed kennen

wat weet je na de training?

 • waar je goed in bent
 • waar je nog aan moet werken
 • waarbij je nog begeleiding nodig hebt

praktische informatie
De trainingen starten in september en februari. Als er voldoende aanmeldingen zijn. Het is in activiteitencentrum Berkenhof op Veldwijk.
Ben je bij ons cliënt? Dan is het gratis. Je betaalt wel zelf je reiskosten. Je behandelaar of begeleider kunnen je aanmelden. Er is een aangepaste training voor mensen met een autistisme stoornis.
Wil je meer weten? Neem contact op met bureau arbeidsrehabilitatie

Had je psychische problemen en gaat het nu weer beter? Ben je weer toe aan werk? Heb je soms nog last van stress, problemen of conflicten? Ben je daardoor onzeker? Dan kan de training ‘zelfvertrouwen in je werk’ je helpen.

wat is het doel?
Je wordt minder onzeker. Leert voor jezelf opkomen. Ook in moeilijke situaties. Je zelfvertrouwen groeit.

wat gaan we doen?
Je staat stil bij verschillende situaties in je werk. Dit bespreken we. De trainer geeft je tips. En ook de andere deelnemers. Je ziet daardoor waar het mis gaat. Je gaat oefenen in je werk. Met wat je hebt geleerd.

we praten met elkaar over:

 • omgaan met stress en tijdsdruk
 • probleemsituaties aanpakken
 • opkomen voor jezelf
 • gedachtenpatronen
 • omgaan met conflicten en kritiek

we verwachten van jou dat je:

 • betaald werk of vrijwilligerswerk hebt
 • aan de slag gaat met lastige situaties op je werk
 • actief deelneemt aan groepsgesprekken, oefeningen en spelvormen
 • aan de slag gaat met wat je hebt geleerd
 • 100% aanwezig bent tijdens de bijeenkomsten

praktische informatie
De groep van ongeveer acht deelnemers komt wekelijks bij elkaar. Negen keer, anderhalf uur per keer. Het is in activiteitencentrum Berkenhof op Veldwijk.
Ben je bij ons cliënt? Dan is het gratis. Je betaalt wel zelf je reiskosten. Je behandelaar of begeleider kunnen kijken of de training bij je past. En kunnen je aanmelden. Er is een aangepaste training voor mensen met een autistisme stoornis.
Wil je meer weten? Neem contact op met bureau arbeidsrehabilitatie

De training ‘motivatie werkt’ leert je om zelf stappen te nemen om weer aan het werk te gaan. Waar wordt jij enthousiast van? Daar gaat het om! We stimuleren je zelf de leiding te nemen over jouw leven. We gaan op zoek jouw naar: passie, enthousiasme en verlangen. We gaan je prikkelen om weer enthousiast te worden. Waar wil jij mee aande slag? Je leert doelen stellen en halen. Dat geeft je houvast.

praktische informatie
De training duurt 12 weken, 2 uur per keer. Je hebt 6 gesprekken met de groep en 6 persoonlijk. Het is in activiteitencentrum Berkenhof op Veldwijk.
Ben je bij ons cliënt? Dan is het gratis. Je betaalt wel zelf je reiskosten. Je behandelaar of begeleider kunnen je aanmelden.
Wil je meer weten? Neem contact op met bureau arbeidsrehabilitatie

dagactiviteiten in Amersfoort

Bureau Dagactiviteiten biedt op locatie Zon & Schild een gevarieerd pakket aan activiteiten. We gaan samen met u op zoek naar uw kwaliteiten, talenten en wensen. Uw wens is ons uitgangspunt. Daarom vragen we u ook regelmatig om mee te denken over uw weekprogramma en over onze manier van werken. Wij bieden verschillende vormen van dagactiviteiten aan:

In het dagelijkse leven kom je allerlei lastige situaties tegen. Soms weet je niet goed hoe je die op moet lossen.

Wanneer u bij ons in behandeling bent kunt u gebruik maken van diverse trainingen. Per behandelprogramma hebben we een aanbod van trainingen dat regelmatig worden aangeboden. Hierbij kunt u denken aan:

 • Budgetteren
 • Health 4U
 • Leefstijl
 • Module vrijetijdsbesteding
 • Koken
 • Computerlessen

Indien u niet onder behandeling bent van GGz Centraal kunt u ook gebruik maken van sommige trainingen. Dit kan bijvoorbeeld met een beschikking van de Gemeente. Informeer hiervoor bij h.montijn@ggzcentraal.nl

Gedurende een opname kunt u deelnemen aan activiteiten die plaatsvinden op de locatie Zon & Schild of binnen Dagactiviteiten Centrum de Boeier. Binnen het aanbod van activiteiten is het mogelijk om ondersteuning te krijgen om weer (betaald) aan het werk te gaan of om hulp te krijgen om (weer) een studie te volgen.

IPS-trajectbegeleiding (Individuele Plaatsing en Steun)
In elk  FACT-team in de regio Eemland is een IPS-trajectbegeleider werkzaam. Een IPS-trajectbegeleider kijkt met u hoe u weer betaald aan het werk kunt gaan. U kunt gedurende drie jaar begeleid worden naar een geschikte werkplek. De IPS-trajectbegeleider biedt ook ondersteuning op uw werkplek. Bent u in behandeling bij GGz Centraal en heeft u interesse om weer aan het werk te gaan of een studie op te pakken? Neem dan via uw casemanager contact op met de IPS-trajectbegeleider van uw FACT-team voor een kennismakingsgesprek. Op deze website vindt u meer informatie over de IPS-methodiek.

Voor meer informatie over IPS-trajectbegeleiding neem contact op met het  Sociaal-Psychiatrisch Centrum (SPC)

Werkplekken om ervaring op te doen
Op de locatie Zon & Schild zijn verschillende werkplekken waar u ervaring kunt opdoen op een werkplek. Zo is er een productiewerkplaats, een lunchcafé, een meubelmakerij en een grafische afdeling voor opmaak en printopdrachten.

Trainingen
Binnen verschillende behandelprogramma’s bieden trainers en activiteitenbegeleiders trainingen en cursussen aan die gericht zijn op het ontwikkelen ofherstel  van  vaardigheden. Dat kunnen praktische vaardigheden zijn die hulp kunnen bieden bij het leven na een opname. Er worden bijvoorbeeld trainingen gegeven die u hulp bieden bij het op orde houden van financiën, het reizen met het openbaar vervoer en het gezond leren koken. Daarnaast zijn er trainingen rondom thema’s als verslaving en gezonde leefstijl.

Bent u in behandeling van een FACT-team of verblijft u op Zon & Schild en hebt u hulp nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk? Graag helpen wij u bij het vinden van een geschikte plek.

voor wie?
Voor alle cliënten die in behandeling zijn bij een FACT-team in de regio Eemland of in behandeling op locatie Zon & Schild.

meer info

Marjol van den Berg m.vandenberg2@ggzcentraal.nl 06 830 70606

Gerco Ziermans 06 12045260

Op een van de mooiste plekjes van Zon & Schild ligt de Vlindertuin met de daarbij behorende kweektuin.

In de Vlindertuin en kweektuin werken cliënten van Zon & Schild. De vlindertuin, samen met het idyllische witte huisje, bieden een rustig plekje waar je heerlijk kunt werken of ontspannen.

Openingstijden: 
De Vlindertuin is van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 geopend voor bezoekers. Er staat altijd een kopje thee klaar!

contact:
033 4609264

Tweemaal in de week kunt u heerlijk lunchen in lunchcafé Appeltje Eitje op Zon & Schild in gebouw de Gildenhof.

Al jarenlang is Appeltje Eitje een begrip. Elke week is er een ander menu en je kunt er soep, salade en bijzonder belegde boterhammen kopen. In de keuken en de bediening van Appeltje Eitje werken cliënten die ervaring op doen in het werken in de horeca. Het lunchcafé is geopend voor zowel cliënten als medewerkers.

openingstijden:
dinsdag- en donderdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur

contact:
j.vanroosmalen@ggzcentraal.nl
telefoon: 033 – 4609 284
(op dinsdag- en donderdag van 10:00 – 14:00 uur)

De cliëntenbibliotheek is er voor iedereen, patiënten, familie en personeel. Er zijn boeken, films, muziek en informatie over ziektebeelden, behandeling, belangenverenigingen psychiatrie maar ook ‘uit in Amersfoort’ en kopieer faciliteiten.

 • Boeken: er zijn romans, stripboeken, naslagwerken over diverse onderwerpen, boeken over psychiatrie, ziektebeelden en medicatie. Grootletterboeken en gesproken boeken.
 • Dvd’s: zowel speelfilms als educatieve films, maar ook informatie over psychiatrische ziektebeelden.
 • Cd’s: rekening houdend met de wensen van leden zijn er diverse genres van pop tot klassiek.

Regelmatig worden er nieuwe boeken, cd’s en dvd’s ingekocht, waarbij we uitgaan van de wensen van de leden en lijsten van de meest verkochte boeken, cd’s en dvd’s.

kosten
Voor cliënten : kwartaalabonnement € 2 – jaarabonnement € 6
Voor personeel: kwartaalabonnement € 4 – jaarabonnement € 12
Huur dvd’s: € 0,50 per dag/weekend

Folders: ziektebeelden, behandeling, belangenverenigingen en andere onderwerpen die met uw verblijf hier te maken kunnen hebben. Overige  informatie die u wilt hebben kunnen wij voor u opzoeken op Internet en eventueel bestellen.

openingstijden
maandag t/m donderdag 9:00 – 12:00 uur

contact:
clientenbibliotheekamersfoort@ggzcentraal.nl

De Troefmarkt is een volwaardige supermarkt op de locatie Zon & Schild in Amersfoort.

In deze supermarkt werken dagelijks dagbestedingsmedewerkers en cliënten samen om de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Naast artikelen voor dagelijks gebruik biedt de Troefmarkt ook tweedehands kleding en zelf gemaakte Zomervogelproducten.

erkend leerbedrijf
De Troefmarkt is een erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat cliënten hier ervaring kunnen doen die kan helpen om weer in het reguliere werkveld aan de slag te gaan. De Troefmarkt biedt werkzaamheden op alle facetten van het werken in een winkel. Denk hierbij aan vakkenvullen, kassawerk maar ook bestellingen doen en schoonmaken.

openingstijden:
maandag tot en met vrijdag 09:00 uur – 17:00 uur
zaterdag 09:30 uur – 12:00 uur.

meer informatie over werken in de Troefmarkt?
Neem dan contact op met het Bureau Dagactiviteiten en bespreek met een trajectbegeleider de mogelijkheden.

Verschillende afdelingen van GGz Centraal maken Zomervogelproducten.

Wij verbinden het label Zomervogel aan producten wanneer zij voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

 • door mensen die kwetsbaar zijn en toch ook heel sterk
 • daardoor is het product net iets anders dan gewoon
 • zoveel mogelijk duurzame materialen te gebruiken

We gebruiken verantwoord hout voor onze buitenmeubelen, we verwerken gebruikte stoffen tot mooie tassen of we passen originele ontwerpen toe.
Voor kinderen zijn er leuke Zomervogelproducten zoals popjes met een muziekdoosje, knuffel- / tuttelpopjes en kettinkjes maar ook kinderpicknicktafels en kleine buitenstoeltjes.

In de Troefmartkt, de supermarkt en tweedehands kledingzaak op Zon & Schild, kun je de meeste producten vinden.

Voor informatie over de Zomervogelproducten kun je contact opnemen via telefoon nummer: 033 422 80 60 / 73 of mailen metzomervogel@ggzcentraal.nl