Er is de laatste tijd met veel enthousiasme hard gewerkt om het WelKOM huis in Nijkerk van de grond te krijgen. Dit kon alleen dankzij een prima samenwerking tussen GGz Centraal en de gemeente Nijkerk.

WelKOM is een inloopvoorziening en dagbesteding in Nijkerk. Het is een toegankelijke, algemene laagdrempelige voorziening waarbij geen WMO-indicatie nodig is. Een inloopvoorziening voor alle inwoners van gemeente Nijkerk (Nijkerkerveen en Hoevelaken).

Het initiatief van GGz Centraal en de gemeente Nijkerk is ontstaan uit het idee om een plek te creëren waar alle inwoners terecht kunnen voor ondersteuning. Ondersteuning op persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke en sociale ondersteuning en zinvolle dagbesteding.

Het WelKOM huis is dus na de opening een laagdrempelige algemene toegankelijke voorziening, zonder indicatie.

Activiteiten
Inzoomend op het aanbod bieden we in het WelKOM huis:

  • creatieve activiteiten
  • bewegingsactiviteiten
  • educatieve activiteiten
  • ontspanningsactiviteiten
  • en arbeidsmatige activiteiten

Denk daarbij bijvoorbeeld aan schilderles, naailessen, handvaardigheid, wandelgroepen, voetreflexmassage, kook -en bakactiviteiten, klussen voor bedrijven – niet alleen intern, maar soms ook extern bij een ander bedrijf.

We denken ook dat er vanuit de bezoekers nog andere vragen op ons afkomen, die we dan ook uiteraard in overweging zullen nemen om te gaan organiseren.

Wanneer?
De officiële openingshandeling wordt op maandag 8 juli verricht door wethouder Dijksterhuis.
Wilt erbij zijn? Dan bent u van harte welkom vanaf 16.00 uur aan het Willem Alexanderplein 2, 3862 CD Nijkerk.