GGz Centraal is dit jaar de trotse gastheer van de 40e editie van de Nationale Veldrit van Amersfoort.  De jubileumeditie vindt op zaterdag 7 december op onze locatie Zon & Schild plaats. Wij heten dan ook alle sporters en bezoekers van harte welkom. Burgemeester Lucas Bolsius geeft die dag samen met Albert van Esterik, voorzitter raad van bestuur GGz Centraal, het startschot.

Zon & Schild biedt voor de honderden veldrijders een uitdagend parkoers op ons mooie en bosrijke terrein. Het parcours heeft een totale lengte van 2.900 meter. De toegang is voor bezoekers uiteraard gratis en de bekende smaakvolle snert en warme worst staan klaar in ons restaurant op locatie. Veldrijders moeten zich wel inschrijven.

Nieuwe locatie
Het tradionele Amersfoortse wielerevenement heeft samen met Lieshout de oudste veldrit van Nederland én maakt tevens deel uit van de topcompetitie van de KNWU. Na 39 edities vond de Nationale Veldrit van Amersfoort vorig jaar voor het laatst plaats in Bos Birkhoven. Van de Stichting Het Utrechts Landschap mocht na deze editie helaas geen parkoers meer worden uitgezet in dit gebied vlak bij de dierentuin. De organisatie is daarom naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Deze werd na een tip van de Amersfoortse sportgoroe Mik Borsten gelukkig in april  gevonden op Zon & Schild. De komende jaren is de veldrit op het terrein van Zon & Schild. Het bosterrein – vlakbij de A28 – biedt zeker alle ingrediënten voor een afwisselend en uitdagend wielerparcours.

De organisatie vindt op onze locatie met recht een warm bad met kleedruimtes, douches en de vele faciliteiten zoals het restauratieve gedeelte, een afspuitplek, etc. Bovendien zijn er voldoende (gratis) parkeerplaatsen bij het terrein aanwezig. Een uitstekende ambiance voor de honderden deelnemers en bezoekers van dit wielerspektakel.

Wij kijken er in ieder geval naar uit.

Nog wat achtergrondinformatie voor nu
Voor de jubileumeditie van de Nationale Veldrit van Amersfoort hebben zich al honderden veldrijders van zowel nationaal als regionaal niveau ingeschreven. Uiteraard verschijnt ook de kersverse Europese Kampioene Junioren Puck Pieterse (WV Eemland) uit Amersfoort voor haar onderdeel om 14.00 uur aan de start. Een mooi moment om deze ook Nederlands Kampioene Veldrijden (Junior vrouwen)  hier te zien rijden. Burgemeester Lucas Bolsius geeft in ieder geval bij deze rit het startschot. Bij de masters 40+ staat o.a. Erik Dekker genoteerd. Ook bij de verschillende andere categorieën staat een grote delegatie renners van de eigen wielervereniging WV Eemland aan de start.

Programma en overige informatie
Voor het hele programma van en aanmelding voor de 40e veldrit op Zon & Schild verwijzen wij graag naar de website van WV Eemland.