Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek ‘Behandeling van OCD’ geven Henny Visser, psychotherapeut en onderzoeker bij GGz Centraal en Maartje Punt, ervaringsdeskundige op het gebied van OCD samen een lezing. In deze unieke lezing spreken Henny Visser en Maartje Punt over het klachtenbeeld, de richtlijnbehandelingen en een nieuwe behandeling, de Inference Based Approach (IBA).

Op interactieve wijze krijg je tools aangereikt die helpen om OCD (ook een dwangstoornis genoemd) te herkennen en leren waarom dit, net als een klachtgerichte behandeling van OCD, zo belangrijk is. In deze unieke lezing vertellen zij hoe het er van kwam om samen een boek te schrijven voor professionals en staan zij stil bij de meerwaarde van het integreren van een klinisch, wetenschappelijk en ervaringsdeskundig perspectief. Zij spreken verder over het klachtenbeeld, de richtlijnbehandelingen en een nieuwe behandeling, de Inference Based Approach (IBA). Op interactieve wijze krijg je tools aangereikt die helpen om OCD te herkennen en je hoort waarom dit zo enorm belangrijk is, net als het geven van een klachtgerichte behandeling van OCD. Er worden voorbeelden geschetst van goed behandelen conform de richtlijn en goed behandelen met IBA.

Wij nodigen je van harte uit om deze lezing bij te wonen.
Dat kan live bij GGz Centraal in Amersfoort of online. Deelnemers maken kans op een exemplaar van het boek ‘Behandeling van OCD’.

Wanneer?

Donderdag 20 oktober 2022, 16:30 – 17:30 uur

Programma

  • 16.15 uur: Inloop locatie of check-in livestream
  • 16.30 uur: Lezing OCD door Henny Visser – psychotherapeut en onderzoeker bij GGz Centraal – en Maartje Punt – ervaringsdeskundige op het gebied van OCD
  • 17.30 uur: Borrel

Waar?

Live: GGz Centraal, Zon & Schild gebouw de Veste, Utrechtseweg 266, 31818 EW Amersfoort. U kunt de lezing ook  online volgen.

Accreditatie

Is aangevraagd bij NVvP, FGzPt en VSR.

Aanmelden

Klik hier om aan te melden.