Op 10 maart 2020 organiseert GGz Centraal in samenwerking met Altrecht, UMC Utrecht en Prelum, het congres ‘Leefstijl in de GGZ:Hoe? Zo!’.

Inmiddels is algemeen bekend dat het verbeteren van leefstijl (gezond voedsel, meer beweging en stoppen met roken) een positieve invloed heeft op zowel de lichamelijke als psychische gezondheid van psychiatrisch patiënten. Onderzoeken die dit positieve effect aantonen, zijn er meer dan genoeg. Leefstijlprogramma’s worden vaak omarmd door verpleging, staf en door patiënten en familie. En toch blijkt er een kloof te bestaan tussen de theorie en de succesvolle implementatie ervan.

Hiaat
Het hiaat tussen kennis en kunde ontstaat doordat omstandigheden en praktische voorwaarden in de dagelijkse praktijk vaak anders zijn dan in de studies. Er wordt bijvoorbeeld onderschat hoeveel werk succesvolle implementatie is. Of er is geen goed antwoord op de weerstand die ontstaat bij veranderingen.

Kennis
Met dit congres proberen we de succesfactoren en valkuilen bij leefstijlimplementatie voor jou samen te vatten. We delen kennis en best practices met jou, zodat duidelijk wordt hoe het wél, maar ook hoe het niet moet. Zodat je weet wat je te doen staat. En zodat je morgen al kunt starten met het verbeteren van de leefstijl en gezondheid van je patiënten.

We hebben diverse sprekers en workshopleiders uitgenodigd die ervaring hebben met leefstijlimplementatie. Zij verzorgen een ochtendprogramma met plenaire lezingen en een middagprogramma met diverse praktische workshops (je kiest er twee).

Inspiratie
Laat je met dit congres inspireren en leer over belangrijke randvoorwaarden en effectieve methodieken. Wij geven je de basis; een helder doel voor ogen en de praktische handvatten. Daarna is het aan jou en is het vooral een kwestie van samenwerken en doorzetten!

Doelgroep
Behandelaren, managers, verpleegkundigen, begeleiders en andere mensen van de werkvloer die iets willen of kunnen met het thema leefstijlimplementatie.

programma: hier vind je de uitnodiging
aanmelden: hier kun je je aanmelden