Fornhese

Kinderen en jongeren - van 0 tot 18 - met psychiatrische problemen kunnen voor het stellen van een diagnose en behandeling terecht bij Fornhese.

diagnostiek en behandeling
De hulp bestaat uit specialistisch onderzoek, behandeling en begeleiding en is afgestemd op de ontwikkelingsfase van het kind. De behandeling is gericht op het verminderen van de problemen én op het ondersteunen van de omgeving. Daarom worden ouders en/of verzorgers altijd nauw bij de behandeling betrokken. 

  • poliklinische behandeling: er zijn poliklinieken kinder- & jeugdpsychiatrie in Amersfoort, AlmereErmelo, Hilversum en Lelystad.
  • deeltijdbehandeling: voor deeltijdbehandeling kunnen kinderen en jongeren terecht in Amersfoort, Almere, Lelystad, Hilversum en Ermelo.
  • klinische behandeling: klinische behandeling is mogelijk in Amersfoort en Ermelo.
  • poliklinische behandeling dubbele diagnose: ook jongeren die veel en/of vaak verslavende middelen gebruiken kunnen bij Fornhese terecht. Bij deze jongeren kan namelijk sprake zijn van een dubbele diagnose: verslavingsproblematiek in combinatie met bijvoorbeeld ADHD. De polikliniek voor dubbele diagnose is gevestigd in Ermelo.

specifieke informatie
Wilt u meer informatie over ons behandelaanbod, het verwijzen en wachttijden? Klik op een plaatsnaam bovenin het navigatiemenu.
Voor behandeling is altijd een schriftelijke verwijzing nodig van Bureau Jeugdzorg of een (huis)arts.

kosten
Tot 18 jaar vergoedt de zorgverzekering alle kosten. Vanaf 18 jaar brengt de zorgverzekering  een eigen risico in rekening. Voor meer informatie over kosten en eigen risico: klik hier.

meten van het effect van de behandeling
We onderzoeken voortdurend hoe we de kwaliteit van onze hulpverlening verder kunnen verbeteren. Het meten van het effect van het zorgaanbod is daarom belangrijk voor ons. Met behulp van vragenlijsten, die u en/of de behandelaar invult, onderzoeken we of de psychische klachten van uw kind gedurende de behandeling afnemen. En de invloed hiervan op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven. Daarom krijgt u van ons periodiek, maar in elk geval bij de start en aan het einde van onze hulpverlening, het verzoek een aantal korte vragenlijsten in te vullen onder de naam ROM (Routine Outcome Monitoring). 

gerelateerde onderwerpen

verwijzers en professionals

ziektebeelden

GGz Centraal bij u in de buurt

 

Van onze bloggers:

oranjegekte

22-04-2014, door Hans van Dijk

teamgeest

07-04-2014, door Hans van Dijk

blogoverzicht »

nieuws

22-04-2014

spektakel tijdens tuinmarkt landgoed Veldwijk

Inkopen doen voor je tuin, workshops bloemschikken volgen of genieten va...

18-04-2014

Verbinding...

Het is algemeen bekend dat dieren een positieve bijdrage kunnen leveren ...

17-04-2014

film familievertouwenspersoon

Wat kan een familievertrouwenspersoon voor naasten betekenen? Dat wordt ...

16-04-2014

Cederhorst Leefstijl begint zijn vruchten af te werpen

Na de zomer van 2013 is er in Cederhorst, op het terrein van Zon & Schil...

nieuws overzicht »

e-health via mijn GGz Centraal

Mijn GGz Centraal is een veilige, afgeschermde behandelomgeving op internet waar cliënten kunnen e-mailen en chatten met hun behandelaar.

Mijn GGz Centraal is alleen toegankelijk voor cliënten die een behandelprogramma volgen, waarin face to face behandeling wordt gecombineerd met internettherapie (E-Health). Op dit moment hebben wij zestien programma's die zijn uitgebreid met een specifieke E-Health module. Dit aantal wordt de komende jaren flink uitgebreid.

Heeft u van onze organisatie een inlogcode gekregen, ga dan naar de inlogpagina
Meer weten? Kijk op onze e-health pagina

video

foto's

volg GGz Centraal

Volg ons via twitter, linkedIn, facebook, rss of youtube.