Nieuwsoverzicht

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »

Toon alleen titels

familiedag ‘Naasten in kracht’

18-08-2017

Op zaterdag 30 september vindt in Amersfoort een bijzonder evenement plaats: de familiedag ‘Naasten in kracht’. Georganiseerd door MIND en met medewerking van o.a. GGz Centraal.

Chevallierfonds zoekt secretaris

25-07-2017

Het Chevallierfonds is een onafhankelijke stichting die door middel van een eenmalige financiële donatie cliënten van GGz Centraal en van Kwintes een steuntje in de rug geeft. Het doel is mensen helpen mee te doen in de samenleving. In verband met het vertrek van de huidige secretaris zijn wij per 1 oktober aanstaande op zoek naar een secretaris.

opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

25-07-2017

19 september a.s. starten maar liefst 21 professionals, werkzaam in de jeugd(gezondheids)zorg, met de phbo-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Deze opleiding is een in-company opleiding van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).

geslaagde match Rabobank en GGz Centraal

24-07-2017

Vanuit de beursvloer Ermelo 2016 is er tussen GGz Centraal en de Rabobank een geslaagde match ontstaan. De Rabobank verzorgde een barbecue voor de bezoekers van activiteitencentrum de Bolder in Ermelo. Als tegenprestatie had de Rabobank de mogelijkheid om gebruik te maken van de Lukaskerk voor hun jaarlijkse ledenkoffie.

Geslaagd! WRAP facilitators GGz Centraal

12-07-2017

Na vijf intensieve trainingsdagen heeft de eerste lichting WRAP facilitators hun certificaten in ontvangst mogen nemen.

Verbeterplan FACT teams RVZe Eemland

11-07-2017

In opdracht van de centrale cliëntenraad van GGz Centraal zijn er verbeterplannen gepresenteerd die zijn voortgekomen uit de kwaliteitstoetsing vanuit cliëntenperspectief.

Vooraankondiging Symposium Behandelinterventies

10-07-2017

Op dinsdagmiddag 14 november 2017 organiseert de afdeling Wetenschappelijk Onderzoek een symposium met als thema ‘Behandelinterventies: Praktische conclusies uit onderzoek’. Dit jaar wordt er vanuit alle onderzoekslijnen binnen GGz Centraal een bijdrage geleverd aan het symposium.

Altrecht en GGz Centraal openen GGZ Kenniscentrum

06-07-2017

De vakbibliotheken van Altrecht en GGz Centraal zijn samengegaan in GGZ Kenniscentrum. Ingezet is op digitalisering van de bibliotheken, betere en snellere dienstverlening en samenwerking tussen beide organisaties. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe website waar medewerkers van aangesloten organisaties 24/7 toegang hebben tot artikelen uit meer dan 700 veel gebruikte vaktijdschriften, meerdere databanken en een attenderingsysteem.

Oud-cliënt/oud-medewerker van de Enk? Kom naar ons afscheid van villa De Enk

06-07-2017

De afdelingen Enk en Zwaluw maken sinds 1 januari 2017 officieel deel uit van het nieuw op te zetten Centrum voor Psychotherapie van GGz Centraal. Dit centrum is een hoog specialistisch derdelijns centrum voor de behandeling van ernstige en comorbide problematiek. Het centrum wordt in september 2017 volledig gesitueerd in Ermelo.

verhalen die inspireren

06-07-2017

Ter gelegenheid van het afscheid van bestuursvoorzitter Thea Heeren heeft GGz Centraal een boekje samengesteld: resultaten vertellen, verhalen die inspireren.

Innovatieproject Flevomiind afgerond

05-07-2017

Het was een hele klus, dit innovatieproject van de deeltijdafdeling ouderen in Flevoland in samenwerking met YoooM en het CMO, maar dan heb je ook wat: een online therapieruimte voor oudere cliënten.

Interessant afscheidssymposium Thea Heeren

04-07-2017

'Nieuwe wegen in de behandeling van mensen met ernstige psychiatrische stoornissen'; dat was de titel van het symposium ter gelegenheid van het afscheid van bestuursvoorzitter Thea Heeren. Op dit symposium presenteerden bevlogen behandelaren en onderzoekers van GGz Centraal hun nieuwste bevindingen.

apotheek is verhuisd naar Meander

04-07-2017

Het team van de apotheek van GGz Centraal is verhuisd naar de Apotheek van Meander Medisch Centrum. Zij komen te werken in een eigen vleugel pal naast de Meander-apotheek. De verhuizing gaat gepaard met een integratie van systemen en protocollen. Dit is van groot belang voor het bewaken van de kwaliteit van de farmaceutische dienstverlening aan patiënten in het ziekenhuis en cliënten van GGz Centraal.

grote Lowijs-onderwijsprijs uitgereikt aan Emma van de Riet

03-07-2017

Op woensdag 14 juni jl. is voor de vierde keer in haar geschiedenis de grote Lowijs-onderwijsprijs uitgereikt, dit jaar aan Emma van de Riet. Zij ontvangt de prijs omdat zij het afgelopen jaar het gemiddeld hoogste cijfer scoorde voor de vier toetsen van het landelijk theoretisch onderwijs van de A-opleiding psychiatrie.

FACT-teams Noord en Oost van Eemland gecertificeerd

30-06-2017

De twee FACT-teams Noord en Oost van Eemland, onderdeel van GGz Centraal, hebben onlangs het FACT keurmerk ontvangen. Dit betekent dat in deze regio alle patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen, goede herstelgerichte behandeling, begeleiding en crisiszorg krijgen.

Geslaagde aftrap WRAP

28-06-2017

Op 22 juni vond in de kapel op Zon& Schild de kick-off WRAP plaats, waarmee wij als organisatie officieel van start gaan met het werken met WRAP.

Enthousiasme en energie bij studiemiddag herstel

28-06-2017

De studiemiddag herstel op 22 juni was ondanks het tropische weer goed bezocht en –het mag gezegd- het was een prachtige middag!

verslag bijeenkomst toekomst Zon & Schild

27-06-2017

Op 14 juni waren cliënten, medewerkers en buurtbewoners uitgenodigd om de ontwikkelingen op de locatie Zon & Schild te horen. De zaal was goed gevuld, ondanks het prachtige weer.

Nieuwe publicatie OCS Mieke Klein Hofmeijer-Sevink

26-06-2017

Recentelijk heeft Mieke Klein Hofmeijer-Sevink een artikel gepubliceerd op basis van een deel van haar proefschrift. Het artikel is gepubliceerd in The Canadian Journal of Psychiatry en gaat over het effect van obsessieve compulsieve symptomen bij patiënten met angst- en/of depressieve stoornissen.

Ferdy Pluck, verpleegkundig specialist GGZ, wint Education Center Award

26-06-2017

Op het internationale Neuman Systems Model symposium op 16 juni 2017 werd een Education Center Award toegekend aan verpleegkundig specialist en onderzoeker Ferdy Pluck. Hij werkt bij het asielzoekersteam van GGz Centraal op de locatie Westsingel te Amersfoort. De uitreiking van deze award vond plaats op het 16e internationale congres in Utrecht.

Toon alleen titels

« ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... »